Exakwa 1 – Harich 1

Ook punten uit Lelystad voor Harich!

Zaterdag 11 mei speelde de selectie van KC Harich tegen Exakwa, uit Lelystad. Na de mooie overwinning op de Wikelers twee weken geleden, was Harich ook gebrand om deze wedstrijd te winnen!

We zagen het tweede voor ons helaas verliezen en dus wist Harich 1 wat hen te doen stond. De eerste helft was het voornamelijk Exakwa die de bovenliggende ploeg was. Harich liep achter de feiten aan en kon niet heel dichtbij de ploeg uit Lelystad komen. Het spel was prima, maar qua doelpunten kwam dit niet helemaal tot uiting. Harich ging rusten met een 14-10 achterstand. In de pauze werd gezegd dat het korfbal eigenlijk prima was, maar dat we helaas nog niet helemaal uit de verf kwamen en onze kansen niet helemaal goed afrondden. Na rust was het Harich die het beste uit de kleedkamers kwam. Er werden meteen 4 doelpunten gemaakt, wat betekende dat Harich weer gelijk stond met Exakwa. Dit bracht natuurlijk energie en vertrouwen en Harich wist dat er punten behaald konden worden. Exakwa werd daarentegen geïrriteerd, op hunzelf en de scheidsrechter, maar Harich wist mooi door te korfballen. Harich kon op 3 verschil voor komen en we bleven goed doorspelen. Het werd een spannende slotfase en gelukkig won Harich met 22-23.

Volgende week speelt Harich in Zwolle, tegen Oranje Zwart. Ook hier hoopt Harich weer punten vandaan te halen en zich uiteindelijk zeker te maken van handhaving.