Harich 1 – Waterpoort 1

De derde competitie wedstrijd voor Harich 1 werd gespeeld tegen Waterpoort 1 uit Sneek, geen onbekende tegenstander van Harich. De laatste wedstrijd op het veld werd er nog 26-13 gewonnen van Waterpoort. Winst is dus zeker haalbaar vandaag, maar dan moeten Harich wel de gehele wedstrijd gefocust blijven; hierdoor lieten we vorige week tegen Westergo bijna punten liggen.

Aan de sfeer in de sporthal zal het vandaag zeker niet liggen, de kantine zat al vol en er waren mooi wat supporters voor Harich aanwezig op de tribune! De wedstrijd zou eigenlijk al starten om 20 uur maar de ingeplande scheids kwam niet opdagen, gelukkig was de scheidsrechter van de wedstrijd van Harich 2 nog aanwezig en hij wilde nog wel een potje fluiten, super!

Iets later dan gepland klonk het start signaal. In de 1e fase van de wedstrijd had Harich moeite met de kansen af te ronden, er waren kansen genoeg maar de bal ging er niet in. In de vorige wedstrijden ging het begin juist heel goed maar nu had Harich iets langer nodig om op te straten. Gelukkig hield Harich de voorsprong wel en na 15 minuten was het een doelpunten feestje, de één na de andere bal vloog erin en dat zorgde ervoor dat Harich de rust in ging met een 16-7 voorsprong.

Nu was het aan Harich de taak om de voorsprong te behouden en niet zoals vorige week de tegenstander nog dichtbij te laten komen. We kregen als opdracht mee om niet alles omhoog te schieten maar de goede kansen op te zoeken zodat ons doelgemiddelde omhoog ging. En natuurlijk wilden we graag de 30 voorbij vandaag!

Gelukkig lukte het dit keer wel om te blijven scoren en de tegenstander op afstand te houden. Er vlogen in de 2e helft nog eens 17 goals in. Jornt Elgersma wist zijn persoonlijke record van 10 goals in 1 wedstrijd te verbeteren; vandaag gooide Jornt er maar liefst 11 in! De wedstrijd eindigde in winst voor Harich met een stand van 33-15! We waren allemaal erg tevreden met deze punten en hopen dit voort te zetten in de komende wedstrijden. Volgende week neemt Harich 1 het op tegen Leonidas/SIOS 1 in Balk om 15:00 uur. Alle support is welkom!

Goals: Jornt; 11x, Jannie; 5x, Nynke; 5x, Lammert; 4x, Erik; 3x, Anouk; 3x, Myrthe; 2x.