Harich 1 – Westergo 1

Zaterdag 10 februari stonden de 1e thuiswedstrijden van 2024 voor de selectie van Harich op het programma. Nadat Harich 2 een belangrijke overwinning binnen wist te slepen tegen ROG uit Groningen was het de beurt aan Harich 1. De tegenstander was het bekende Westergo uit Bolsward, dit was namelijk alweer de 4e ontmoeting tussen de twee ploegen van dit seizoen.

In de voorbespreking werd besproken hoe de overwinning binnen gesleept moest worden, we weten hoe Westergo speelt en zullen selectief met onze kansen om moeten gaan. Eenmaal aan de wedstrijd begonnen bleek dit lastig, de beginfase verliep stroef en de scherpte in de afronding mist. Tot 6-6 ging de stand gelijk op en daarna wist Westergo zelfs uit te lopen naar een stand van 6-9. Er zal een schepje bovenop moeten om deze ploeg te willen verslaan. Door afstandschoten van Jornt en Alie werd de aansluiting weer gevonden, maar doordat Westergo 2 vrije ballen wist te benutten gingen beide ploegen de rust in met een stand van 8-11.

In de pauze werd al snel duidelijk dat dit niet het spel is waarmee we de wedstrijd gaan winnen. Ook verdedigend moest er meer druk gegeven worden. Na een duidelijke bespreking van trainer/coach Peter Veldman kwam Harich goed uit de kleedkamers vandaan. Met 4 goals, waaronder 2 afstandschoten van Lammert, stond Harich snel weer op een voorsprong van 13-12. Het was nu zaak om in dit tempo door te blijven gaan en verdedigend dezelfde druk te houden. Dit bleek helaas lastig, waardoor het spannend bleef tot het einde. Westergo kwam nog tot 14-14, maar door onder andere 2 benutte strafworpen wist Harich de wedstrijd pas in de slotminuten naar zich toe te trekken en met 18-14 te winnen.

Een zwaarbevochten overwinning tegen een ploeg die niet snel opgeeft. Gelukkig blijven de punten in Harich en daarmee staat Harich 1 nog steeds op een 1e plek met nog 3 wedstrijden te gaan in deze zaalcompetitie.