Wolderwijd 1 – Harich 1

Afgelopen zaterdag stonden voor de selectie van KC Harich de eerste returns op het programma. Harich 1 reisde 25 mei af naar Zeewolde voor de wedstrijd tegen Wolderwijd. De thuiswedstrijd werd in een tamme wedstrijd gewonnen door Harich met 13 – 10.

In een stevige bui startte de wedstrijd. Wolderwijd begon beter aan de wedstrijd en ging direct naar een 2 – 0 voorsprong. Hierna kwam Harich op stoom en zette de stand vlot op 2 – 4. Hierna hebben beide ploegen het lastig, er werd goed verdedigd aan beide kanten waardoor er moeizaam doelpunten gemaakt werden. Halverwege was het daarom ook nog maar 6 – 6.

Na de rust kwam Harich eventjes iets beter in hun spel. In 1 vak werd er enigszins achter verdedigd en daar moest de juiste oplossing even voor gevonden worden. Dit ging steeds een beetje beter en de goals vielen daardoor even iets makkelijker. Wolderwijd wist in die fase ook goed mee te scoren waardoor het steeds gelijk op bleef gaan.

In de laatste fase van de wedstrijd staakte het scoren bij de Harichsters. Waar het bij Harich niet lukte, slaagt Wolderwijd er wel in om te scoren en uit te lopen van een gaatje van 1 naar 3 goals. Met nog een paar minuten op de klok was de wedstrijd hier gespeeld en bleven de punten helaas in Zeewolde.

Eindstand: 14 – 11

Harich staat nu met vier gespeelde wedstrijden onderaan de ranglijst en moet de laatste twee weken flink gas geven om degradatie te ontlopen.

Op zaterdag 1 juni wordt er om 14:30 uur in Joure gespeeld. Op 8 juni speelt Harich thuis om 15:30 uur tegen Emmeloord.