Harich 1 – Westergo 1

Harich start competitie met moeizame overwinning

De korfballers van Harich hebben de eerste twee punten in het nieuwe seizoen binnengesleept. De competitieopzet is dit jaar veranderd ten opzichte van de vorige jaren, beide veldcompetities (na- en voorjaar) zijn nu twee afzonderlijke competities. Er zijn poules van vier ploegen, waar er dus dit najaar al twee derby’s zijn! Het voordeel is, dat er nu in een jaar, twee keer kans is op promotie. Dat is dan ook het doel wat de nieuwe trainer/coach Peter Veldman voor ogen heeft. De zaalcompetitie blijft gelijk aan vorig jaar en ook daar willen we weer terug naar die tweede klas.

Zaterdag 9 september was de eerste wedstrijd tegen KV Westergo, uit Bolsward. In de warmte van deze zonnige middag, nam Westergo het voortouw. Na een dikke tien minuten was het al 1-5 in het voordeel van de uitploeg. Er werd niet veel gescoord, maar toch kon Harich voor rust de achterstand verkleinen tot 5-6.

In de pauze werd verteld dat we niet deden wat we hadden afgesproken. Wij moesten de juiste plannen uit de kast trekken op het vertragende korfbal van Westergo. Inspelen op wat zij neerzetten en de juiste mensen op de juiste plekken.

Uit de kleedkamers was het Harich die meteen de gelijkmaker wist te scoren. Westergo liet het hier niet bij zitten en kwam 7-9 voor, toen Harich een flow kreeg. De achterstand werd omgebogen tot een voorsprong van 12-9. Op deze manier moesten we het spel van Westergo ‘’kapotspelen’’, maar we konden deze flow niet vasthouden. De korfballers uit Bolsward wisten nog twee keer te scoren en de laatste tien minuten is de stand onveranderd gebleven; eindstand 12-11.

Een moeizame eerste competitiewedstrijd, maar veel dingen om op voort te zetten. Volgende week speelt Harich de derby tegen KV DTG in Wijckel. Het eerste fluitsignaal zal klinken om 15.30.