Harich 1 – Noveas 1

Zaterdag 1 april stonden voor Harich 1 en Harich 2 de laatste zaalwedstrijden in de Trime in Balk gepland. Het tweede van Harich heeft afgelopen zaalseizoen, door promotie vorig seizoen in de eerste klas mogen spelen. Dit was voor de Harichsters en moeilijke opgave, maar een mooie ervaring. Ze hebben het seizoen afgesloten met een 19-26 verlies tegen Drachten.

Na de wedstrijd van Harich 2, mocht Harich 1 van start. De vorige wedstrijd tegen Noveas eindigde in een 15-13 verlies voor Harich. Harich was toen niet scherp en het lukte niet om te scoren. De Harichsters hadden dus iets goed te maken.

De eerste helft gingen Harich en Noveas gelijk op. Vijf minuten voor de pauze wist Harich een gat van twee doelpunten te slaan, maar antwoorde Noveas erop door fouten van Harich. De beide teams gingen de kleedkamer in met een gelijke stand van 11-11.

In de pauze werd besproken dat Harich verdedigend degelijk moest korfballen en aanvallend moest wachten op de goede schoten. Helaas lukte het Harich niet op aan de opdrachten te voldoen en startte Noveas sterk, waardoor het scorebord op 12-16 stond. Een belangrijk keerpunt van de wedstrijd. Het was noodzaak voor Harich om te antwoorden te vinden om het spel dat Noveas speelde. Dit lukte, Jesper Elgersma en Anouk van der Brug scoorden en Harich kreeg weer vertrouwen. Hierdoor scoorden Myrthe Koopmans, Alie Klijnstra, Peter Veldman, Ype Breeuwsma en Jornt Elgersma ook en werd de score snel uitgebreid naar 19-17 voor Harich. Het hele team wist dus te scoren. De laatste minuten gingen scoorden Harich en Noveaus om de beurt en eindigde de wedstrijd in 23-21. Een mooie afsluiting van het zaalseizoen!

Zaterdag 8 april zijn voor Harich de eerste oefenwedstrijden gepland tegen Joure. De veldcompetitie start zaterdag 22 april. We hopen er met zijn allen een mooi seizoen van te maken!