Harich 1 – Emmeloord 1

Zaterdag 13 mei stond de wedstrijd tegen Emmeloord voor de boeg. Emmeloord is altijd een lastig tegenstander voor Harich en de vorige wedstrijd eindigde in 16-11 voor Emmeloord. Met een temperatuur van ongeveer 20 graden stond er een mooie dag voor Harich op de planning. Zowel het eerste als het tweede heeft punten nodig om zich te handhaven. Harich 2 mocht om 14;00 uur starten tegen Vlug & Vaardig/ Quick ’21 2. Vlug & Vaardig staat tweede op de ranglijst en dat was te zien. Het was een sterke ploeg en Harich goed om ze bij te houden. Tot de 9-10, toen werd Vlug & vaardig te sterk en eindige de wedstrijd is 12-19.

Vervolgens mocht Harich 1 starten. Na de overwinning in de beker, had Harich goede moed tegen het sterke Emmeloord. Jornt Elgersma opende de score met een mooie doorloopbal. Emmeloord kon bij komen en scoorde de 1-2. Emmeloord begon met achter verdedigen. Hiermee omgaan vindt Harich altijd lastig, al lukte dat vandaag goed. De verdediging van Harich was sterk, waardoor het Emmeloord niet lukte om te scoren. Dit lukte Harich echter wel waardoor het in de pauze 8-3 voor Harich stond door doelpunten van Peter Veldman, Myrthe Koopmans en Anouk van der Brug.

De tweede helft stond in het teken van scherp blijven. Harich had lange aanvallen, maar het scoren werd lastiger. Gelukkig had Emmeloord hier ook moeite mee en duurde het lang voordat er goals vielen. Emmeloord wist twee keer te scoren, waardoor de stand weer dichterbij kwam. Het stond inmiddels 9-5. In de laatste minuten scoorden Emmeloord en Harich gelijk op waardoor de eindstand 11-7 werd. Een mooie en belangrijke overwinning voor Harich 1.

Woensdag 17 mei om 19;30 speelt Harich 1 een wedstrijd uit, tegen Spannum. Harich hoopt de reeks overwinningen vast te kunnen houden en zich te handhaven.