Voorbereiding zaalcompetitie 22-23

Na de eerste trainingen is de eerste oefenwedstrijd op 12 november tegen KV Spannum. Hier speelt het eerste op het veld ook tegen, waar een spannende wedstrijd eindigde in 15-15.

Het tweede tankte vertrouwen tegen Spannum. Hun rest in de zaal een grote opgave, ze spelen in de reserve eerste klasse waar het eerste derde klasse speelt. Dit is voor de ‘’jonkies’’ een hele opgave, echter geen twijfel dat er alles aan gedaan wordt om punten te pakken.

Jacob Schotanus heeft het stokje van Rommy overgenomen in de zaal. Hij zal het tweede coachen en Hans Meulman assisteren bij Harich 1. Tegen Spannum verliep dit meteen keurig door zeer overtuigend te winnen met 22-5. Harich 1, waar ondertussen Lammert Burghgraef bij in de ploeg is gekomen, wist nipt te winnen met 16-15. Een puntje meer dan de laatste keer op het veld bleek genoeg.

Na wederom een week trainingen, ging de selectie op trainingsweekend in Assen-Delft en Schagen. Peter Veldman wou ook graag dat wij eens de afsluitdijk over kwamen, zodat we een beetje voelden wat hij elke keer moest overbruggen en hoe leuk hij het met ons vindt ;). De oefenwedstrijden zaterdag bleken pittig. De selectie speelde tegen Furore, waar het eerste en tweede 2e en reserve 2e klasse spelen. Zowel het eerste als tweede wist niet te winnen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Hierna zijn we wezen karten, bij de dames bleek Marrit Wierda de vrouwelijke Max Verstappen en Lammert wist de tweede tijd van de dag neer te zetten. Dit alles werd afgesloten in kroeg ‘’het geveltje’’ in Schagen. Peter, bedankt voor de organisatie!

Het laatste onderdeel in de voorbereiding was de oefenwedstrijd tegen Kinea. In Balk wist het tweede te winnen, helaas voor het eerste wisten ze de score niet aan de goede kant te krijgen. Nu eerst alle ogen gericht op de competitie die 26 november start om 17.40 en 18.50 in Balk