V&V1 – Harich 1

Afgelopen zaterdag reisde de selectie af naar Hardegarijp waar vandaag V&V de tegenstander was. Enkele wisselingen bij de tegenstander hebben de krachtsverhoudingen wat veranderd wat in de wedstrijd en uitslagen duidelijk is terug te zien.

Harich 2 startte niet goed aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 6-2 achterstand aan. Maar zoals de ploeg al vaker heeft laten zien kan het zich prima terugknokken in de wedstrijd en wilde het tweede de goede lijn van afgelopen tijd doorvertalen in een overwinning op V&V. Tot 7-6 kon Harich weer bij komen echter was stond het vizier van de tegenstander veel scherper. Er werd door de Harichsters onvoldoende thuis gegeven en het had geen grip op het aanvallende spel van de tegenstander. Na de rust bouwde V&V de score uit, en werd de wedstrijd met 24-12 verloren.

Harich 1 startte de wedstrijd voortvarend. Na vier snelle doelpunten stond het 0-4. Door wat persoonlijke fouten kon V&V wat doelpunten mee scoren. Aanvallend was het spel prima, echter was het rendement gezien de verdedigende druk onvoldoende. Harich kon geen verschil maken in tempo en balsnelheid wat het spel redelijk beïnvloede. Er werd comfortabel gerust met een stand van 6-16. Na de rust kon Harich doorgaan met het uitbreiden van de score. Echter bleef het rendement onvoldoende om een monsterscore neer te zetten. Met wat wisselingen van spelers probeerde trainer Peter de Groot meer grip te krijgen op het aanvallende spel en met name het overhouden van rebound. Dit slaagde enigszins en uiteindelijk is de wedstrijd prima uitgespeeld en gingen er ook twee punten mee naar Harich. Al met al een prima, solide wedstrijd met nog voldoende kansen. Volgende week treedt de selectie thuis aan tegen de Parabool uit Groningen. Hier hebben beide ploegen in de eerdere uitwedstrijd helaas geen stempel op de wedstrijd kunnen drukken en wil het dus graag revancheren. Het tweede start om 14:05 waarna het eerste begint om 15:20 uur.