Verslagen Harich 3

Harich 3 – De Parabool 6
Zaterdag 9 december stond voor Harich 3 De Parabool 6 als tegenstander op het programma. Op het veld speelt Harich 3 een klasse hoger, daar zit Parabool 5 bij ons in. Die wedstrijd werd met ruime cijfers verloren. We hoopten deze keer op een beter resultaat natuurlijk. Ons team was nagenoeg compleet. Martina speelt alleen nog niet, maar komt als supporter trouw, met haar zoontje Karst, ons aanmoedigen. Althans bij de thuiswedstrijden. Daphne Veltman en Marrit Wierda zaten als reserves op de bank. Mooi dat zij dit wilden doen. De eerste helft ging moeizaam. De Parabool nam steeds de leiding. Er werd wel gescoord, maar op voorsprong konden
we niet komen. Tot 2 keer toe op gelijke hoogte: 7-7 en 11-11. Net voor rust kwam Parabool op 11-12. Er moest wat gebeuren, wilden we onze ongeslagen status handhaven. We kwamen goed uit de rust gezien het verloop van de tweede helft. Gerben werd door Jack tactisch ingezet. Door het nieuwe wisselbeleid, kan een speler in beide vakken spelen. Dit pakte goed uit. Marja was vandaag erg goed op schot, maar ook andere spelers scoorden hun doelpunten. En na de stand van 13-13 draaide het tij. Wij liepen een klein beetje uit. De Parabool kwam nog een keer dichtbij op 16-17. Daarna was de wedstrijd voor Harich. Eindstand 23-18!
Doelpunten: Thijs en Rianne 1x, Rommy, Sierd en Frans 3x, Annikki 5x en Marja 7x.

ASVD 5 – Harich 3
Zaterdag 16 december reisde Harich 3 af naar Dronten om het op te nemen tegen het onbekende ASVD 5. Rianne kon er niet bij zijn en Marja werd helaas ziek en moest op het laatst afmelden. Gelukkig konden Wilma en Nynke M. met ons mee. Vanaf het eerste fluitsignaal, wisten we dat het ook dit keer niet heel makkelijk zou worden. Verschil met vorige week was echter dat wij nu wel op voorsprong wisten te komen in de eerste helft. In de rust stond het 7-10. Zeker was wel dat er op scherp gespeeld moest worden. Het was absoluut nog niet binnen. Dit bleek ook wel, ASVD kwam dichtbij: 10-11. Er werden wel goede kansen gecreëerd, de voorsprong werd weer vergroot tot 11-15. Wat er daarna gebeurde, geen idee…maar ASVD kwam terug en hoe. Er werden domme fouten gemaakt. ASVD wist zelfs 2 doelpunten achter elkaar te scoren. Dit omdat het volgens de scheids te lang duurde voordat de bal na een tegendoelpunt bij de aanval van ons kwam. Bizar. Wij waren hierdoor echt de kluts even kwijt. Het leek er op dat Harich 3 de wedstrijd uit handen ging geven, het werd 16-15. Gelukkig ging er toen weer een knop om. Nynke scoorde 16-16. Wij kregen 2 vrijeballen mee, waarbij de dame van Annikki beide keren dezelfde fout maakte. Ze stapte enorm in. Dit werd goed gezien door de medespelers. Hierdoor werden beide vrijeballen met een klein kansje verzilverd. Nynke scoorde wederom. Eindstand 17-19. Door het oog van de naald, zo voelde het. Maar Harich 3 kan zeggen dat het ongeslagen de kerstreces ingaat, met 4 punten los van nr 2. Daarna hopen we verder te gaan met ons doel: kampioen worden.

Doelpunten: Sierd (strw) en Thijs 1x, Frans, Nynke en Gerben 2x, Wilma 3x Rommy en Annikki 4x.
Annikki Schotanus