VenV 1 – Harich 1

Zaterdag 31 maart reisde de selectie van Harich af naar Garyp, waar de hervatting van het veldseizoen gestart werd tegen V&V. De vorige wedstrijd tegen deze club werd dik gewonnen in het voordeel van Harich, wat natuurlijk veel vertrouwen gaf. Wanneer er vandaag gewonnen werd, konden we naar boven kijken. In tegenstelling tot V&V, die probeert om in de 2e klasse te blijven.

De openingsfase van de wedstrijd begon erg moeizaam, na lange aanvallen zonder doelpunten wist V&V het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. De club uit Garyp was fel en verdedigde goed, waardoor Harich het moeilijk had om tot scoren te komen. Er volgde een fase waarin het gelijk op ging. Na ruim een kwartier spelen was er een kleine voorsprong door Harich gecreëerd, 6-8. Na 4 opeenvolgende afstand schoten werd de voorsprong iets uitgebreid. Harich werd iets te makkelijk in de verdediging door niet voor de afvallende bal te gaan, V&V wist nog een paar keer te scoren, wat zorgde voor een ruststand van 9-13.

In de rust werd besproken dat er niets mis was met het spel dat gespeeld werd, belangrijk was dat de lange aanvallen die er werden opgezet beloond werden met doelpunten.

Dit was wat er gelijk werd gedaan, 2 doelpunten aan de kant van Harich zorgden voor een iets ruimere voorsprong. Op dat moment was het V&V wat feller werd en terug kwam in de wedstrijd door meerdere keren op rij te scoren. Voor wat meer aanvallende dreiging werd er meerdere keren gewisseld door Peter de Groot. De wedstrijd werd goed uitgespeeld, er werd gewonnen met 17-22.

Weer 2 punten voor het 1e team van Harich, wat nu staat op een mooie 3e plaats op de ranglijst. Over 2 weken weer een thuiswedstrijd, om 15:30 wordt er gespeeld tegen ROG uit Groningen, die 1 plekje boven ons staan. Het 2e speelt hiervoor om 14:00, ook tegen ROG.