Udiros 1 – Harich 1

Zaterdag 15 juni stond de laatste speelronde van de competitie op het programma voor de selectie van KC Harich. Harich 1 reisde af naar Nieuwehorne om daar tegen Udiros te spelen. Waar Harich zich twee weken geleden al veilig wist te spelen, stond er vandaag voor beide ploegen niks meer op het spel. Als afsluiter wil Harich nog graag een goede pot neerzetten om de nog ongeslagen reeks van de voorjaarscompetitie voort te zetten.

Het begin van de wedstrijd was een gelijk opgaande strijd tussen de twee ploegen, de verraderlijke wind die over het veld blies zorgde ervoor dat er weinig doelpunten vielen in de beginfase. Nadat Jacky Tuinier met een uitstarter de 3-5 scoorde en daarmee een gaatje van twee doelpunten wist te creëren kwam Harich los, er werden mooie lange aanvallen opgezet wat voor een mooie ruime voorsprong van 5-11 zorgde in de rust.

Het was wederom Harich wat sterk uit de kleedkamers kwam, er werd meerdere keren van afstand gescoord wat resulteerde in een stand van 6-15. Harich zakte een beetje in, begon minder sterk te verdedigen en Udiros wist hiervan de profiteren. De voorsprong die Harich eerder in de wedstrijd al gecreëerd had was echter groot genoeg om de punten mee naar Harich te nemen. Met een stand van 14-19 weet Harich weer te winnen en de ongeslagen reeks te voltooien. Na een tevreden seizoen met uiteindelijk een 4e plaats werd er afscheid genomen van verschillende spelers en trainer/ coach Peter de Groot.