TDK 1 – Harich 1

Harich verliest tweede keer op rij

Na een weekje rust moest Harich weer aan de bak. Wederom stond er een uitwedstrijd op het programma. Er moest wat goed gemaakt worden, want de laatste wedstrijd leverde geen punten op.

Er werd afgereisd naar Menaldum, waar TDK Deinum zijn wedstrijden speelt. Om 20.20 uur ging het fluitsignaal. TDK kwam snel in actie. Ze wisten goede kansen te creëren, scoorden of wisten de bal bij de afvang te behouden. Dit zorgde ervoor dat TDK aardig wist uit te lopen.  Het stond hierdoor vrij snel 5-0. Harich moest daarentegen erg in de wedstrijd komen. Dat het niet echt draaide en dat de bal vaak al na één aanval het vak verliet kwam vooral door de lengte van de tegenstander.
Nu was het dan toch de beurt aan Harich. Nynke Oenema en Arend Siemonsma wisten beiden de korf te vinden. Hierdoor werd Harich even wakker geschud. De vakken begonnen beter te draaien en ook werd de bal vaker overgehouden. Helaas was deze opleving van korte duur. TDK liet Harich niet dichterbij komen, zij wisten weer twee keer te scoren. Er moest aan de kant van Harich wat gebeuren. Om toch nog enige aansluiting te houden op TDK werd er al voor de rust gewisseld. Freddy Bruinsma kwam in het veld. Hierna werd er door beide teams meerdere keren gescoord, wat een ruststand van 12-5 opleverde.

Ook na de rust werd er aan de kant van Harich gewisseld. Sita Flapper kwam binnen de lijnen, zij verving Marije Reijenga die met een blessure uitviel. TDK denderde maar door, ze bleven maar scoren. De stand was inmiddels uitgelopen tot 15-5. Met nog een kwartier te gaan zakte TDK in. Ze werden moe en dachten dat ze al gewonnen hadden. Harich kwam hierdoor nog redelijk dicht bij een gelijkspel. Helaas duurde de wedstrijd net 5 minuten te kort om dit te verwezenlijken. Eindstand: 20-18

Doelpunten: Arend Siemonsma 5x; Nynke Oenema en Freddy Bruinsma 4x; Jacky Tuinier 2x; Janneke Bruno, Froukje van der Wal en Sita Flapper 1x