Sparta 2 – Harich 2

Zaterdag 6 mei moest Harich 2 het op nemen tegen Sparta (ZE) 2. Harich 1 moest hier ook spelen en deze keer waren de rollen om gedraaid. Harich 1 moest starten om 15.30 waarna Harich 2 volgde om 17.00 uur. De thuiswedstrijd werd gewonnen en dat was ook de bedoeling voor de uit wedstrijd. Winst zou een gedeeltelijke 2de plek opleveren voor Harich samen met Sparta.

Harich startte met in de aanval Peter, Freddy, Anna en Marije. In de verdediging zaten Arend, Ype, Wilma en Nynke. Jacob, Marrit en Jannie zaten op wissel.

Bij Harich 1 wou het helaas niet echt slagen en was het de beurt aan Harich 2 om dit beter te gaan doen. Het begon flitsend met 2 doelpunten van Freddy en Marije. Hierna was de scherpte al snel weg. Sparta reageerde met tegen doelpunten en stond het 4-2 in ons nadeel. Door een mooie combinatie van Arend en Ype werd er weer geschoord, helaas kon het gat niet gedicht worden. De concentratie en scherpte was er niet, althans te laat. We liepen achter de feiten aan. Freddy had wel zijn dag wat betreft doelpunten. Hij wist het gat even te dichten bij een stand van 5-5 met twee mooie afstandsschoten. Waar er mooie doelpunten werden gemaakt door Harich, kregen we er in de verdediging gelijk weer een paar tegen. Met een 9-7 gingen we de rust in. Er was nog niets verloren, maar dan moesten de doelpunten na de rust wel gaan vallen.

Na de rust leek dit er niet op. Bij Sparta wel, ze wisten het gat groter te maken. 12-8 met nog een doelpunt van Freddy. De wissels kwamen in het veld, maar ook dit leverde nog geen doelpunten op. De moed zakte een beetje weg.. De heren van Sparta scoorden makkelijk. 16-11, Arend en Freddy wisten nog een kans mee te pakken. Het leek erop dat de laatste minuten toch voor ons waren. Mooie aanvallen en er vielen nog wat doelpunten. Wilma, Arend en Nynke maakten hun kansen af. Helaas was het te laat en wist ook Harich 2 niet te winnen. We eindigden in een stand van 18-14.

Volgende week hebben we weer een thuis wedstrijd tegen ROG en spelen we weer gewoon om 14.00 uur. Het eerste volgt om 15.30 uur.

Doelpunten: Freddy 7x, Arend en Ype 2x, Wilma, Nynke en Marije 1x

Sita Flapper