Sparta 1 – Harich 1

Harich pakt belangrijke punten in spannende wedstrijd

Afgelopen zaterdag mocht de selectie afreizen naar Leek waar het moest spelen tegen Sparta uit Zevenhuizen. Een bekende ploeg voor de Harichsters, aangezien ze zowel op het veld als in de zaal bij Harich in de competitie zitten. Tot nu toe werd er 1 keer gewonnen en 1 keer verloren van de ploeg uit Zevenhuizen. Voor deze wedstrijd speelde het tweede team van Harich ook tegen Sparta. Waar thuis nog werd gewonnen van deze ploeg, hadden de Harich 2 het vandaag moeilijk en werd er dan ook verloren.

Het eerste team van Harich kwam ook slecht uit de startblokken en na 10 minuten spelen keek het team van coach Jan Visser tegen een 4-1 achterstand aan. Het was zowel aanvallend als verdedigend zoeken voor Harich, maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Harich steeds meer grip op de wedstrijd. Door goals van Freddy Bruinsma (die de geblesseerde Matteo verving),  een strafworp van Jacky Tuinier en een afstandsschot van Auke Veldman, kwam Harich op gelijke hoogte. In een boeiende pot waarin vele duels werden uitgevochten bleef het tot aan de rust gelijk opgaan. Met een kleine voorsprong gingen de Gaasterlanders de kleedkamers in.

Ook in de tweede helft bleef het spelbeeld gelijk aan de eerste helft. Met een afstandsschot van Auke Veldman opende Harich de score in de tweede helft.

Maar Sparta liet niet over zich heen lopen en kwam door twee doelpunten weer naast Harich. Zo bleef het de gehele tweede helft gelijk opgaan. Met nog 6 minuten op de klok kon Harich de voorsprong van twee doelpunten pakken door middel van 2 afstandsschoten van Arend Siemonsma. Maar Harich kon de bal niet in bezit houden en Sparta kwam weer op gelijke hoogte 16-16. Met name Arend Siemonsma en Janneke Bruno waren erg trefzeker in de laatste minuten . Met 17-17 pakte Harich door en bracht de Spartanen de genadeklap toe. Harich stapte van het veld met een mooie 19-17 overwinning.

Harich moet komende woensdag weer spelen. Om 19.30 uur begint het tweede team van Harich tegen HHV, om 20.45 uur speelt het eerste ook tegen HHV in de Trime Balk.