Sparta 1 – Harich 1

Harich op weg naar revanche tegen Sparta (Zevenhuizen)

10-9-2022 Zevenhuizen (gro)

Na een goede voorbereiding ging vandaag de competitie los. Het 2e van Harich mocht al vroeg op de dag in actie komen tegen TFS/DOW/Wêz Handich 3. Harich 2 wist de 1e winst mee naar huis te nemen door met 12-17 te winnen!

Daarna was het tijd voor de 1e wedstrijd van Harich 1. Het ‘ jonge’ team van Harich nam het op tegen het team van Sparta wat wat meer jaren ervaring in het team had.

Sparta, een tegenstander die Harich niet snel vergeet. In de zaal speelde Harich tegen Sparta de degradatie wedstrijden, die Harich helaas net verloor. Daarom was het nu tijd voor revanche!

De zon brak net weer wat door in Zevenhuizen toen de scheidsrechter om 15:30 uur het signaal gaf om de wedstrijd te beginnen.

Sparta begon de wedstrijd sterk en scoorden een aantal afstanders van ver. Harich kon niet bij blijven en maakte wat onnodige fouten. Al had Harich ook een aantal mooie kansen, maar de doelpunten vielen nog niet. Sparta liep in het 1e kwartier uit tot een 8-2 voorsprong.

Harich herpakte zich hierna en kwam terug. Vlak voor rust maakte Myrthe voor Harich nog de 11-8.

Na de rust ging Harich verder met scoren en door goals van Myrthe en Jornt was het verschil nog maar 1 puntje in het voordeel van Sparta. Helaas kon Harich het scoren niet volhouden en liep Sparta weer uit naar een voorsprong van 4 doelpunten.

Met nog 10 minuten op de klok was de stand 17-14. Gelukkig begon Harich weer te scoren en de wedstrijd werd erg spannend. In de laatste minuut maakte Jornt de 17-17. Toch was de wedstrijd nog niet afgelopen want Sparta kreeg kort hierna een vrijebal mee (volgens sommige spelers was deze niet terecht) en scoorde. Nog 20 seconden op de klok en Harich had nog 1 aanval de kans om de gelijkmaker te maken. Myrthe kreeg de bal in de handen en wist de bal nog omhoog te gooien naar de korf… Doelpunt voor Harich!!

Kort hierna maakte de scheids een einde aan de wedstrijd die in een 18-18 gelijkspel eindigde. Harich was blij met het punt die we op het einde van de wedstrijd nog binnen wisten te slepen!