Sparta 1 – Harich 1

Afgelopen zaterdag nam het eerste team van KC Harich het op tegen Sparta uit Zevenhuizen.

Tegen deze tegenstander heeft Harich in het verleden al meerdere keren gestreden, waarbij zowel nederlagen als overwinningen werden geboekt. Het vorige seizoen werd de laatste (uit)wedstrijd tegen Sparta verloren.

Harich dat de ambitie heeft om in het linker rijtje te eindigen, voordat ze de zaal in gaan, wilde maar één ding afgelopen zaterdag en dat was winnen tegen deze ploeg. Sparta staat op een gedeelde laatste plaatst met maar twee punten minder dan de Harichsters.

Harich kwam goed uit de startblokken en kwam door fraai spel op een voorsprong van 1-5. Sparta had op dat moment weinig in te brengen. Harich hield dit twintig minuten vol tot een stand 3-8 voor de uitploeg. Helaas werd Harich daarna wat gemakkelijk en ging het in een trager tempo spelen, waardoor de ploeg uit Zevenhuizen wat meer in hun spel kwam. De ruststand was 10-14 in het voordeel van Harich. Dit was erg jammer, want de wedstrijd bleef op deze manier ‘een wedstrijd’, wat niet had gehoeven.

Ook in de tweede helft had met name het vak waarin Auke, Arend, Jannie en Froukje speelden, moeite met scoren. Dit kwam mede door de lange tegenstanders. Pas na twintig minuten in de tweede helft kon Harich het verschil van vijf doelpunten maken, waardoor de wedstrijd gepeeld was. Harich liep uit naar een eindstand van 16-24. Hierdoor klimt Harich naar een gedeelde derde plek op de ranglijst.

Ook Harich 2 speelde tegen het tweede team uit Zevenhuizen. Zij wonnen met 14-18, waardoor zij op de tweede plek staan.

Zaterdag 7 oktober speelt Harich thuis tegen koploper Quick’21 uit Oudega (SM). Ook Harich 2 speelt tegen Quick.