Sparta 1 – Harich 1

Na een rustperiode van 2 weken werd de competitie weer hervat voor KC Harich. Tot nu toe verloopt het veldseizoen prima en is er zelfs zicht op promotie. Wil Harich dit bereiken, moest er eerst wel gewonnen worden van Sparta. Wedstrijden tegen Sparta zijn zwaarbevochten wedstrijden, beide ploegen leveren veel strijd in een wedstrijd. Sparta heeft op het veld nog maar 6 punten behaald, dus zal deze wedstrijd ook weer vol strijden voor de punten.

Sparta begon deze wedstrijd dan ook veel beter dan Harich, na een kleine 10 minuten had de thuisploeg al een voorsprong van 4-0 te pakken. Aan Harich dus om alle zeilen bij te zetten om hier geen punten te verliezen, door doelpunten van Jacky Tuinier en Auke Veldman kwam Harich terug in de wedstrijd. Qua spel was de wedstrijd gewaagt, beide ploegen vele kansen maar een laag rendement. Sparta wist hun voorsprong van vier punten weer te pakken en dus weer aan Harich om de achterstand in te halen, na een 6-2 stand waren het Nynke Oenema en Jacky die het gat weer kleiner maakten tot 6-4. In een eerste helft met weinig doelpunten wisten Sparta en Harich namens Matteo Bergsma elk nog één doelpunt te maken. Rust stand 7-5.

Coach Jan Visser hamerde vooral op het rendement, dus hard blijven werken en hopen dat de vele kansen straks beter benut worden. Harich begon hier tweede helft goed mee door gelijk in de eerste aanval te scoren. Sparta had gelijk het antwoord klaar en bleef het verschil dus twee doelpunten in het voordeel van de thuisploeg. De heren bij Sparta waren vooral de boosdoeners deze wedstrijd en met weer twee doelpunten van Sparta was de achterstand weer 4 doelpunten 10-6. Harich deed via Jacky weer wat terug. 11-7. Bij deze stand werden Freddy Bruinsma en Jannie Prins in het veld gebracht, Jannie is sinds deze week overgeheveld van de junioren naar de selectie  en wist het gelijk van de trainer te bewijzen door met haar eerste balcontact gelijk te scoren. Harich wist nog steeds niet goed in de wedstrijd te komen en bracht weer twee wissels. Arend Siemonsma en Marije Reijenga werden er in gezet. Ondanks de goede invallers wist Harich niet te voorkomen dat Sparta in ‘de flow’ kwam. Alles bij Harich net niet en bij Sparta dan weer net wel. Sparta wist nog flink uit te lopen en de uiteindelijke uitslag werd 19-12.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen DTL uit Hantum op het programma, hopelijk worden er dan weer punten gepakt op de weg naar promotie.