SIOS 1 – Harich 1

Afgelopen zaterdag 27 januari moest Harich het opnemen tegen SIOS in Wolvega. De thuiswedstrijd in Balk waren de Harichster zeker niet vergeten. Er werd destijds verloren met 16-20 wat absoluut onnodig was.

Tot nu toe wist SIOS 5 punten te behalen, Harich daarentegen 8 punten. Harich wilde absoluut maar één ding; revanche. Theoretisch was dat dan ook zeker mogelijk.

Vanaf het startsein was het tempo hoog vanaf de zijde van SIOS. Harich ging daarin mee waardoor het spel ietwat onrustig werd. Wel werd er gescoord aan beide kanten. Harich liet SIOS in hun spel komen door zwak voor te verdedigen. Toch wist de equipe van Peter de Groot hier gedurende de eerste helft beter grip op krijgen. De stand ging gelijk op, wat zorgde voor een ruststand van 12-13. Belangrijk was om de tweede helft te proberen rust te creëren, met name in de afronding. Na rust wisten de Harichsters de voorsprong iets uit te breiden naar een gat van 4 door degelijk te korfballen. Dit werd langdurig vast gehouden, tot aan de laatste fase van de wedstrijd.
Harich liet de Wolvegaasters in de slotfase terugkomen naar een stand van 22-23 door onnodig balverlies. Dit zorgde voor spannende minuten, maar uiteindelijk kon Harich deze stand vasthouden tot het eindsignaal en was de winst een feit.

Zaterdag 3 februari speelt Harich 1 thuis tegen Olympia 1 om 15.20 uur. Het tweede van Harich speelt om 14.10 uur tegen De Granaet 2.