ROG 2 – Harich 2

Harich 2 laat zege uit de handen glippen in Groningen.

Zaterdag 28 januari speelde Harich 2 tegen ROG 2 uit Groningen. In de voorgaande wedstrijden bleek dat beide ploegen erg aan elkaar gewaagd werden. Zo werd er voor de zaal nipt gewonnen en werd er in de heenwedstrijd gelijkgespeeld. Desondanks vergaat het Harich 2 in de competitie een stuk beter dan ROG 2. Waar Harich 2 inmiddels 11 punten wist te verzamelen, bleef ROG 2 tot aan zaterdag steken op 5 punten. Op basis van de ranglijst een gelopen zaak, op basis van de eerdere wedstrijden een spannende wedstrijd.

Toen de wedstrijd eenmaal was begonnen, bleken de voorgaande 2 duels geen toeval. Het ging geheel gelijk op en eigenlijk was het ROG 2 dat telkens het initiatief pakte in de wedstrijd. Via doelpunten van Luut (3), Ype (2), Anna en Wilma was de stand 7-7. Het was ROG dat het initiatief nam, het was Harich dat de stand telkens weer gelijk wist te trekken. Aangezien het ROG was dat het initiatief in de wedstrijd had, was het ook niet verassend dat ROG op een gegeven moment een gaatje wist te slaan. Na een aantal moeizame aanvallen van Harich, was het ROG dat hier goed van wist te profiteren. In een mum van tijd wisten ze de stand om te buigen naar 10-7. Via een puik afstandsschot wist Marije de marge weer naar 2 te brengen (10-8). Tot aan de rust bleef deze marge gelijk (12-10). In de pauze was het devies duidelijk; meer scherpte, vuur in de ogen en volle bak.

Deze wedstrijd was te pakken! Het waren voornamelijk de heren die (met de dames in een prima ondersteunende rol) de tweede helft vol gas gaven. Via doelpunten van Ype, Arjen, Wilma en Peter (2) werd de achterstand in een keer omgebogen naar een voorsprong (12-15). Dat ROG een stugge tegenstander is, bleek ook deze wedstrijd. De voorsprong die Harich had opgebouwd werd in mum van tijd weer gelijkgetrokken door de korfballers uit Groningen (15-15). Nadat de stand inmiddels 17-17 was geworden door doelpunten van Peter en Arjen, gebeurde er iets waar Harich geen antwoord meer op had. ROG maakte 2 snelle en slimme goals en zat wederom aan de goede kant van de score (19-17). Harich liet uiteindelijk een mogelijke zege domweg uit de handen glippen. Arjen wist in de laatste minuten nog iets terug te doen, maar voor nog een laatste inhaalrace was het te laat. Scheidsrechter floot voor het einde op 21-18 voor ROG 2. Een wedstrijd waarin Harich 2 liet zien waar het tot in staat is, maar op de verkeerde momenten de focus verloor waardoor de ervaren tegenstander uit Groningen er uiteindelijk met een overwinning van doorging. Volgende week wacht Wit/Blauw uit Kampen.

Groeten, Peter Veldman