ROG 1 – Harich 1

Harich liep achter de feiten aan.

Afgelopen zaterdag reisden zowel het eerste en het tweede team van K.C. Harich naar ROG in Groningen. Voor K.C.Harich een oude bekende, in de afgelopen zaalcompetitie was men elkaar tegenkomen. Destijds werd er gelijk gespeeld en éénmaal gewonnen. K.C.Harich startte ditmaal met Peter Veldman in de basis. Hij nam de plaats in van de afwezige Arend Siemonsma.
Tot nu toe had ROG nog geen punten weten te verspillen. De ploeg die collectief sterk speelde, wist dan ook vanaf het begin een flitsende start te creëren waarop de Harichsters niet meteen antwoord wisten te geven.
De schade van een 4-0 achterstand was een feit. Een stukje gretigheid ontbrak, duels moesten gewonnen worden, wilde Harich hier punten pakken. Halverwege de eerste helft kregen de Harichsters meer grip op de wedstrijd. Tot aan de rust werd er volop geconcentreerd verdedigd, wat zorgde voor een tussenstand van 8-6.

Na de thee bleef het verdedigingswerk zich voltrekken, maar Harich wist zichzelf hiervoor maar niet te belonen. Wel werden er voldoende kansen gecreëerd, maar helaas werden ze niet benut. De
tegenpartij ontwikkelde nog meer zelfvertrouwen en wist een voorsprong uit te bouwen van 4 doelpunten.
De schade kon niet meer hersteld worden wat zorgde voor een eindstand van 17-11. Voor Harich 2 was het eveneens een lastige dobber. Zij verloren met 19-11.

Woensdag 20 september speelt Harich uit tegen Kinea in de Knipe.
Er wordt gespeeld voor de 1 e bekerronde. De wedstijd zal 20.00 uur van start gaan.