Rodenburg 1 – Harich 1

Op de dertiende van Januari speelde Harich tegen Rodenburg in Leek. Na een gewonnen wedstrijd had Harich er alle vertrouwen in om tegen koploper Rodenburg te stunten. Ook heeft Harich wat goed te maken want thuis werd er kansloos verloren.

Harich begon in een iets gewijzigde opstelling ; Wilma van der Bos speelde op de plek van Nynke Oenema die nog niet fit genoeg was om te starten in deze wedstrijd. Dat Harich op revanche uit was, was te merken vanaf de eerste minuut, gretig de duels in en strijden voor elke bal. Harich wist dan ook als eerste de korf te vinden. Rodenburg was gewaarschuwd dat Harich niet voor niets naar Leek was afgereisd. Rodenburg herstelde zich goed in de openingsfase en Harich bleef doorgaan waar ze mee begonnen waren. Nadat Rodenburg op een 3-1 voorsprong was gekomen kwam harich weer bij tot 4-4. Harich creëerde mooie kansen maar kon de bal niet lang in de ploeg houden, meerdere aanvallen stranden al na één doelpoging. Rodenburg daar in tegen wist wel langere aanvallen op te zetten en konden dus steeds op voorsprong blijven. Harich kon tot 8-8 bij blijven. Een paar mindere aanvallen en wat kleine foutjes werden genadeloos afgestraft, een ruststand van 15-10 was het gevolg.

Coach Peter de Groot hamerde erop om jezelf te belonen, mooie aanvallen moesten omgezet worden in doelpunten, actiever op de rebound en scherp blijven verdedigen was het uitgangspunt voor de tweede helft. Helaas werden de mooie woorden nog niet omgezet in daden, in de eerste minuut van de tweede helft wist Rodenburg de voorsprong uit te breiden naar 16-10. Nu leek het kwartje te vallen en Harich rechtte de rug. Doelpunten van Arend, Jannie, Peter en Auke zorgden er voor dat de spanning terug kwam in de wedstrijd en de stand werd teruggetrokken tot 18-18. In plaats van dat de ploeg uit Harich nu erover heen knalde was het Rodenburg die zich herpakte en de voorsprong weer naar hun hand zette. Ze wisten weer gauw een gat van 2 doelpunten te maken en zouden deze de rest van de wedstrijd ook niet meer weg geven. Uiteindelijk kwam de stand uit op 25-22.

Een prima wedstrijd voor Harich, die door zichzelf niet te belonen helaas met lege handen bleef staan. Een bijzonderheid nog in deze wedstrijd was dat Jornt Elgersma zijn debuut maakte in Harich 1.
Doelpunten: Auke Veldman 6, Jannie Prins 4, Arend Siemonsma 4, jacky Tuinier 4, Peter Veldman 2, Janneke Bruno en Wilma van der Bos elk 1.