Ritola 3 – Harich 2

Op zaterdag 1 februari reisde het tweede team van KC Harich af naar Zuidlaren om het op te nemen tegen Ritola 3. De kans was aanwezig dat Harich 2 dit keer met de punten naar huis zou gaan, Ritola 3 staat dan wel boven Harich maar hun resultaten zijn toch wisselvallig. Ze hebben bijvoorbeeld verloren van Oranje Zwart 2 die laatste staat en wonnen maar net van Hoogkerk 2 die vlak onder hen staan. Het was daarom dus de intentie van Harich 2 om er 110% voor te gaan. Coach Jacob en ‘assistent-coach’ Luut konden beide helaas niet bij de wedstrijd zijn. Daarom nam Freddy de rol van coach op zich als team oudste (“Het voelt net als of ik met een jeugd team weg ben.”). Bij de voorbespreking benoemde Freddy weer dat er punten te halen waren, daarom benadrukte hij dat we echt met z’n allen die 110% moesten geven en waar we persoonlijk op moesten letten.

Na het startsein liet Harich echt zien we zij waren, er hard gestreden voor elk doelpunt. Helaas was Ritola ook gedreven, de doelpunten vlogen over en weer: 1-1, 2-2, 3-3 & 4-4. Deze strijd bleek toch erg zwaar te zijn voor Harich, de 110% van Harich zakte naar 100% maar Ritola stoomde in het zelfde tempo door. Hierdoor wist Ritola in het tweede deel van de eerste helft net meer te scoren dan Harich waardoor het verschil groeide van 1 punt naar 5 doelpunten vlak voor de pauze.

Tijdens de pauze benadrukte Freddy dat de inzet uitmuntend was, ondanks dat het percentage iets was gezakt werden de aanvallen wel beloond met doelpunten. Verdedigend ging in het ene vak beter dan in het andere, Ritola had een erg goede heer die vanuit alle hoeken van het vak kon schieten en scoren. Harich had het zwaar om hem te verdedigen, maar zolang de aanvallen beloond bleven worden zou het nog mogelijk zijn om punten mee te nemen.

Ondanks de achterstand ging Harich dus met goede moed de tweede helft in. Het was echter weer even inkomen voor Harich, Ritola kreeg namelijk de ruimte om het gat te vergroten naar 6 doelpunten bij de 20-14 tussenstand. Harich gaf zich echter niet zo snel gewonnen, Harich wist weer op de 110% te komen en geraakte weer aardig in de buurt bij Ritola. Even voor het einde was het verschil slechts 2 doelpunten. Helaas was Ritola net gedrevener om de punten in Zuidlaren te houden en overwon met 22-19.

Tijdens de gesprekken na de tijd en op de training maandag kon echter wel geconcludeerd worden dat er eindelijk weer wat pit in Harich 2 zit. Met deze positieve en gedreven instelling neemt Harich 2 het zaterdag 8 februari het op tegen Oranje Zwart 2. Bij deze wedstrijd moet het lukken om de punten in Balk te houden.