Ritola 2 – Harich 2

Op 6 oktober mochten we als Harich 2 aantreden in Zuidlaren tegen Ritola 2 . Als we deze wedstrijd zouden  winnen zouden we aansluiting kunnen houden bij de top van de poule. Harich heeft 4 punten en Ritola 6. Bij winst zouden we gelijk kunnen komen.

De eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd.  Met een vlotte openingstreffer van Harich was de doelpuntenmachine in werking gezet.  Tot 5-5 gingen beide ploegen gelijk op. Er werd volop verdedigd van beide kanten. Maar viel er een klein gaatje, werd dit aan beide kanten omgezet in een doelpunt. Ritola was vooral zuiver met afstandsschoten waar Harich dat met kleine kansen en doorloop ballen de korf goed wisten te vinden.

Dit spel liep de eerste helft zo door, zodat het resulteerde in een 10-10 ruststand.

Ritola zette de tweede helft nog meer lengte in door een heer te wisselen.  Hierdoor moesten wij weer even zoeken voor de oplossing. Door ruimer te gaan spelen, kwamen de doelpunten nu ook bij Harich van afstand door de korf. Dit konden we volhouden tot 14-14. Daarna kon Ritola de kansen nog wel verzilveren maar wij hadden hier toch iets meer moeite mee.  Waar hun nog 6 ballen door de korf wisten te krijgen bleef het bij Harich steken op 2 zodat we met een eindstand van  20 – 16 af moesten sluiten.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd maar Ritola wist net iets meer rendement uit de schoten te halen.

Doelpunten werden gemaakt door. : Femmie (4), Peter (3), Luut en Johan elk 2 , Ype, Alie, Anna, Wilma en Marrit elk 1.