Quick ’21 2 – Harich 2

Op zaterdag 26 mei reisde de selectie van Harich af naar Oudega (sm) om het tegen Quick ’21 op te nemen. Het was alweer een tijd geleden dat Harich 2 tegen Quick 2 mocht spelen, dit was namelijk op 7 oktober voor de winterstop. Deze wedstrijd wist Harich 2 met 10-9 te winnen, dit was echter geen ruime score dus Harich 2 was gedreven om het deze zaterdag goed aan te pakken. Dit zou gezien de uitwendige factoren echter nog wel lastig worden, het was een enorm warme dag, Quick speelt op kunstgras en het was ook nog windstil. Deze warme wedstrijd ging van start met de volgende vakken: Sita, Janny, Luut & Jan Yke en Ype, Arjen, Marrit & Nynke.

Ondanks de warmte, wist Harich fantastisch te starten. Sita wist in de eerste aanval een afstand schot te scoren waarna doelpunten van Janny, Ype en Arjen volgde, hiermee kwam Harich direct op een 0-4 voorsprong te staan. Toen vervolgens Quick wist te scoren zorgde een kleinkansje van Janny en twee afstandsschoten van Arjen er voor dat Harich een nog ruimere voorsprong kon maken van 1-7. Hierna wist Quick weer te scoren, ook deze keer bleef dat niet onbestraft want een stapel doelpunten van Harich volgde: Een afstandsschot van Janny, een afstandsschot van Arjen, en strafworp van Ype, een vrijebal van Janny, weer een afstandsschot van Janny, nog een afstandsschot van Arjen en uiteindelijk een kleinkansje van Nynke. Dit zette de stand op 2-14, nadat er aan beide kanten nog werd gescoord, begon het warme weer zijn tol te nemen. Harich stond niet meer zo sterk als aan het begin van de wedstrijd waardoor Quick kon bijkomen tot 6-15.

Hoewel de eerste helft goed begon, was dit niet echt het geval in de tweede. Terwijl Harich wel goed op schot bleef, wist Quick ook hun punten te maken. Zo wisten Janny en Alie te scoren met een doorloopbal en een afstandsschot, waarna Quick weer scoorde. Toen vervolgens Jacob weer scoorde, was het weer de beurt aan Quick, waarna Arjen weer wist te scoren, waarna Quick weer mocht scoren. Met het einde van de wedstrijd in zicht wist Harich toch weer terug te komen door drie op rij te scoren. Uiteindelijk was het aan Quick om het laatste doelpunt van de wedstrijd te scoren.

Harich 2 had het geluk dat de eerste helft zo’n succes was, dit zorgde er namelijk voor dat Harich 2 de hele wedstrijd met een veilige voorsprong mocht spelen. Dit was maar goed ook want met dit warme weer zit niemand te wachten op een moeilijke wedstrijd.

Harich 2 mag weer twee punten toevoegen, helaas wist de mede koploper ROG dit ook te doen. Beide zijn dus nog vol in de race voor het kampioenschap, dit belooft aankomende zaterdag een spannende speelronde.