Quick ’21 1 – Harich 1

K.C. Harich  ten onder tegen koploper.

Burgum. Waar Harich 2 geen spaan heel lieten van Quick ’21 – 2 kon het vlaggenschip van Harich geen vuist maken tegen het eerste team van Quick ’21 uit Oudega, en werd afgelopen zaterdag met 25-18 naar huist gestuurd.

Zowel Quick ’21 als Harich kennen een uitstekende tweede seizoenshelft, wat het duel op voorhand een mooi affiche maakte. De eerste vijf minuten gaven beide ploegen echter niet thuis. De wedstrijd opende matig en het waren de Harichsters die de score openden. Het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op tot vlak voor rust de Oudegaasters een gat sloegen van vier doelpunten, en beide ploegen gingen rusten met een stand van 12-8. Verdedigend stond Harich niet scherp genoeg en gaf de ploeg te veel fouten weg, wat door de tegenstander werd verzilverd in doelpunten. Aanvallend was het tegen Quick, wat goed stond te verdedigen, soms lastig te zoeken naar de juiste kansen en was het taak geduld te bewaren waardoor ballen niet te snel verloren gingen.

De tweede helft kon Harich goed meekomen in het spel en ging de stand wisselend gelijk op, maar de druk op Quick nam toe. Helaas voor de Harichsters duurde deze fase geen complete helft en trokken de Oudegaasters het initiatief naar hun toe. Tot een stand van 16-12 kon Harich goed meekomen maar moest het daarna zijn meerdere erkennen tegen Quick ’21. Coach Jan Visser bracht Matteo Bergsma, Marije Reijenga en debuterende Jannie Prins in het veld. Alle drie de wissels pakten goed uit en zorgden voor aanvallend meer dreiging. Jannie Prins, uitkomend in de A’s van Harich, kende een uitstekend debuut en beloonde dit door zichzelf ook aan de scorelijst toe te voegen. Helaas zorgden de wissels niet voor een ommekeer in de wedstrijd.

Harich staat ondanks het verlies altijd nog op een derde plaats, maar voelt het in de nek hijgen van de subtop die erg dicht op elkaar zit. Aanstaande zaterdagen is er geen korfbal in verband met de voorjaarsvakantie en zal Harich 1 op 4 maart in de laatste thuiswedstrijd aantreden tegen de nummer twee ‘De Granaet 1’  uit Dokkum. Een op voorhand spannende wedstrijd, met name voor de Dokkumers die nog volop in de race zijn voor de titel. Het zaalseizoen voor Harich sluit 11 maart uit tegen HHV uit Hollandseveld. Graag tot dan!