Quick ’21 1 – Harich 1

Harich red het niet tegen de kampioen

Afgelopen zaterdag 26 mei reisde de selectie van K.C. Harich af naar Oudega waar de wedstrijd tegen Quick ’21 op het programma stond. De belangen voor beide ploegen zijn er inmiddels niet meer. Quick ’21 is enkele weken geleden al terecht kampioen geworden, en voor Harich staat er ook niets meer op het spel. Om de winst binnen te slepen moest Harich vandaag 100% zijn, een op een hun tegenstander de baas zijn en als collectief opstaan om kans te maken tegen de formatie van Quick. Onder tropische omstandigheden startte voorafgaand het tweede van Harich tegen Quick. Harich 2 die nog altijd gedeeld bovenaan staat maakt nog altijd kans op het kampioenschap en promotie naar de reserve eerste klas. Dit zou een mooie beloning zijn voor de arbeid die het hele seizoen is geleverd. Na een voorsprong van 2-10 leek de formatie van Quick 2 al gebroken, en werd de wedstrijd uiteindelijk afgefloten met een 11-21 eindstand. Volgende week thuis in Harich, wordt er gestreden tegen HHV om het kampioenschap.

Onder dezelfde warme omstandigheden startte om 15.30 uur het eerste. Het was vooral de scherpte en effectiviteit die bij Harich ontbrak, die Quick ’21 direct liet zien. Tamelijk eenvoudig keek Harich vlot tegen een 5-1 achterstand aan, waardoor Harich feitelijk de hele wedstrijd achter de feiten aan heeft gelopen. Vroeg in de wedstrijd werd trainer Peter de Groot gedwongen de eerste wissel in te zetten. Speler Rienk Steunebrink, bevangen door de hitte, voelde zich onwel en is naar de kant gehaald voor verzorging. Hij werd vervangen door Jacky Tuinier. Na ongeveer 15 minuten in de eerste helft leek Harich iets meer grip te krijgen op de wedstrijd. Aanvallen werden simpeler maar effectief opgezet en verdedigend had het de zaken beter op orde. Zo werd er richting een stand van 6-4 weggezet op het score bord. Helaas kon deze aanvallen om terug te komen, die later in de wedstrijd vergelijkbaar voorkwam, nooit worden voortgezet. Het leek wel of Harich de scherpte weer verloor en Quick strafte dit direct af met veel doelpunten. Met een stand van 13-7 werd er gerust in Oudega.

Na de rust bleef het een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij Harich moeite had het verschil in doelpunten te dichtten. Na een sterke fase van zo’n 10 minuten in de tweede helft, waarin Harich veel effectiever was konden de harichster inlopen. Een stand van 19-11 werd weggepoest door vijf effectieve aanvallen achter elkaar waar er 19-16 op het scorebord stond. Harich kreeg vleugels en het leek wel of Quick het nog benauwder kreeg dan het al was wegens het warme weer. Dicht bij was Harich bij een doelpunt, maar was het ongelukkig in de afronding. Waar Harich kans rook het de kampioen vandaag lastig te maken, liet het dit na. Quick zette even aan en zette Harich eenvoudig weg met drie mooie aanvallen waarbij er weer een gat van zes doelpunten ontstond. Al met al was Harich vandaag niet opgewassen tegen de kampioen, en een maatje te klein over 70 minuten speeltijd. Hard werken, veerkracht en volhardendheid brachten Harich in de tweede helft nog dichtbij. Lastig heeft het de Quickers helaas niet kunnen maken. De uiteindelijke eindstand werd bepaald op 25-19.

Rienk Steunebrink is tijdens en na de wedstrijd verzorgd omwille van de hitte. Het leek erop dat hij last had van een zonnesteek. Om het zekere voor het onzekere te nemen is hij na afloop van de wedstrijd nog gezien door de eerste hulp. Het gaat gelukkig goed met Rienk en hij was gelukkig al snel weer thuis.

Volgende week zaterdag 2 juni speelt Harich haar laatste wedstrijd van het seizoen. Uiteraard is er weer een spetterende afsluiting georganiseerd. Er is (live) muziek, een BBQ en Heit en Memme korfbal! Opgave voor de activiteiten kan via het opgave formulier op de website! 15.30 uur treedt het eerste aan tegen HHV uit Hollandseveld. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Harich 2 op het kampioenschap en promotie naar de eerset klas! Komt allen supporten en sluit het seizoen feestelijk af in Harich.