Parabool 3 – Harich 2

Zaterdag 18 november nam Harich 2 het op tegen de Parabool 3 uit Groningen, dit is de tweede wedstrijd in de zaal competitie, na de winst van vorige week is het natuurlijk nu ook de bedoeling om de punten mee naar Harich te nemen. De wedstrijd begon met in de aanval; Peter, Ype, Alie en Sita. In de verdediging startten; Jacob, Jan Yke, Wilma en Nynke. Onze sterke bank bestond uit Janny, Marrit, Luut en Rienk.

De eerste helft verliep niet slecht maar ook niet geweldig, beide teams scoorden, alleen de parabool vond iets vaker de korf en liep uit tot een 4-8 voorsprong. Hierna kon Harich de schade beperken tot een stand van 10-12, dit was dan ook de stand waarmee de ploegen de rust in gingen. De verdediging moest scherper, er moet meer druk worden gegeven anders scoort de parabool te makkelijk.

De tweede helft begon gelijk met een doelpunt voor Harich, hierna werd Rienk ingewisseld voor Jan Yke en werd Janny er ingezet voor Sita. Harich kwam dicht bij een gelijke stand, maar telkens wist de parabool dit te verpesten, bij een stand van 14-16 werden Alie, Jacob en Nynke gewisseld voor Sita, Luut en Marrit. Helaas bleef het verschil lang 2 doelpunten, Jacob werd er nog ingezet voor Ype, maar dit mocht niet baten, de parabool liep in de laatste minuten zelfs nog uit naar een 17-23 voorsprong.

De lange reeks met overwinningen is met deze wedstrijd helaas beëindigd, de scheidsrechter floot af bij een stand van 17-23.
Aankomende zaterdag beginnen we weer aan een nieuwe reeks, Harich 2 neemt het thuis in Balk op tegen Drachten/Van der Wiel 4.

Doelpunten werden gemaakt door: Wilma 4x; Sita 3x; Ype, Jacob & Janny 2x; Peter, Nynke, Alie & Rienk 1x.