Oranje Zwart 2 – Harich 2

Zaterdag 18 mei reisde de gehele selectie naar Zwolle waar de club Oranje-Zwart zich bevind. Met het mooie weer wist het tweede dat dit een zware wedstrijd zou worden. Om 14.00 gaf de scheidsrechter het startsignaal. Al snel door kleine verdedigende foutjes kwam het tweede 3-0 achter op de ploeg uit Zwolle. Harich wist dat er wat moest gebeuren en probeerde om het scoreverschil kleiner te maken. Helaas bleef Oranje-zwart ook door scoren, waardoor we de rust in gingen met een 8-5 achterstand.

De tweede helft begon niet zoals Harich had gehoopt en Oranje-zwart opende de tweede helft gelijk met een doelpunt. Hierdoor kwamen we op een 9-5 achterstand, maar we lieten onze hoofden niet hangen. We bleven door vechten en we kwamen op een gelijke stand van 10-10 terecht. Dit gaf het team een goede vibe, we wisten zelfs om een 11-13 voorsprong te maken. Met nog vijf minuten op de klok was de enige taak van Harich om de wedstrijd goed uit te korfballen en goede keuzes te maken. Maar Oranje-Zwart zette de laatste vijf minuten alles op alles om nog twee doelpunten te maken. Met een strafworp en afstandsschot in ons tegendeel wist de thuisploeg in Zwolle helaas nog gelijk spel te maken, waardoor de wedstrijd eindige met een stand van 13-13.

De eindstand van 13-13 voelde voor Harich een beetje als verlies. We konden alsnog een puntje mee nemen naar Harich, maar het zure einde zorgde toch voor een bittere sfeer. Volgende week neemt Harich 2 het op tegen Ritola 2 om 14:00u in Harich.