Olympia 1 – Harich 1

Harich scoort moeilijk maar weet te winnen.

Afgelopen zaterdag moest KC Harich aantreden tegen Olympia uit Twijzel. Olympia heeft net als Harich 2 punten behaald uit 3 wedstrijden. Om uit de degradatiezone te blijven moest er gewonnen worden.

Vanaf het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Harich had het verdedigend goed op orde maar wist aanvallend moeilijk de korf te vinden. Er werden prima aanvallen gespeeld maar veel te weinig goals. Door goals van Janneke Bruno, Arend Siemonsma, Arjen Bergsma en Jannie Prins was de stand met 4-4 mager te noemen. Voor Harich naderde een mindere fase waarin ook de duels werden verloren en verdedigend steekjes liet vallen. Zo keken de Harichsters na 20 minuten tegen een 8-4 achterstand aan. De laatste 10 minuten van de eerste helft kreeg Harich het vizier op scherp en begon te scoren en verdedigend weinig weg te geven. Harich ging met een 9-8 achterstand gingen de gaasterlanders rusten. In de rust werd er verteld dat Harich de komende 30 minuten volle bak moest gaan. Ook al ging het scoren moeizaam in ieder geval de duels blijven winnen.

Harich deed wat het moest doen en door een doorloop bal van Arjen Bergsma en een afstandsschot van Arend Siemonsma kwam Harich zelfs op voorsprong. De gehele tweede helft bleven de doelpunten moeilijk vallen en zo bleef het spannend tot aan het einde van de wedstrijd. Harich bleef steeds het voortouw nemen maar kon geen gat maken. Harich won uiteindelijk met 15-18 en kan zo weer 2 belangrijke punten bijschrijven. Het tweede team speelde tegen de Graneat 2 en wist met 18-23 te winnen.

Volgende week speelt Harich de derby tegen DTG uit Wijckel en het tweede moet afreizen naar ROG uit Groningen. DTG staat 1 punt boven Harich, voor Harich zaak dit weer om te draaien.