Oerterp/VKC 2 – Harich 2

Zaterdag 22 april moest Harich 2 afreizen naar Ureterp om het daar op te nemen tegen degradatiekandidaat Oerterp/VKC 2. De wedstrijd was op verzoek van Oerterp verplaatst naar dit inhaalweekend wegens personele problemen op 8 april. Maar met precies acht basisspelers een coach en een handjevol publiek was het ook nu niet ruim.

Door aanhoudende blessures van Hilde en Sita (hard op weg naar haar terugkeer aangezien ze in de rust alweer met scherp schoot, maar vandaag nog maar even als assistent coach)  en afwezigheid van Wilma en Nynke had ook het 2e wat problemen met de bezetting. Marja en Froukje kwamen stage lopen. (Ze hebben plannen om te stoppen met het actief spelen, maar naar verluidt hebben ze na deze stage besloten om  hierop terug te komen)

Naast het damesprobleem had Harich deze dag nog een probleem: RENDEMENT…. De enige persoon die vandaag een knap rendement wist te halen was de coach. Gerben scoorde 3 wissels uit 3 beschikbare personen. Oerterp wist deze competitie nog geen punt te behalen en had tot nu toe bijna alle wedstrijden met grote cijfers verloren. Deze middag leek dat eerst even anders te zijn. Harich startte met in de aanval: Arend, Jacob Marije en Anna en in de verdediging Arjen, Peter, Marja en Marrit. Na 10 minuten stond er een spannende 0-1 stand op het bord. (Arend schoot vrij vlot raak maar zat daarna over de sleutels van zijn geleende Audi in en raakte de scherpte even kwijt) Voor Harich zouden het dure punten zijn als ze niet mee gingen naar huis. Toen Marije haar dame weer eens een rondleiding door het veld had gegeven en de 0-2 maakte middels een doorloopbal was het verzet van Oerterp gebroken. Harich wist de korf beter en beter te vinden. Het spannendste wat er verder in de eerste helft gebeurde was een gemiste strafworp van Harich. De kleedkamers werden opgezocht bij een stand van 0-8.  Het massaal opgekomen publiek van Harich (Jan V en Peter S) stonden nog niet op de banken van het vertoonde spel.

Na rust was het Jacob die de score opende. Hij leek nog deels met z’n gedachten bij de Poolse studenten die het weekend ervoor bij Harich verbleven, maar wist toch zijn doelpuntje weer mee te pikken. Na 10 minuten in de 2e helft en een stand van 0-13 vond Gerben het tijd om in te grijpen.  Froukje, Freddy en Ype kwamen binnen de lijnen voor Marja, Jacob en Arend. Het scoren bleef gewoon doorgaan, maar het rendement bleef bijzonder laag. Freddy had na het fluiten van een degradatiekraker in de kelderklasse eerder deze middag gezien hoe je heel veel kansen kunt missen en probeerde dit ons 2e ook te leren.  Op 0-18 kon Anna het leed van Oerterp niet langer aanzien en gunde Oerterp heel sociaal hun eerste doelpunt.  Toen even later Arjen de heer van de moegestreden Peter moest overnemen (1 uur en 32 minuten reizen voor deze topper valt ook niet mee) wist Oerterp zelfs nog een 2e doelpunt te maken. (Er wordt door deze heren nog steeds gediscussieerd over de schuldvraag). De scheidsrechter was deze middag niet echt op de proef gesteld en floot af op een stand van 2-19. De 2 vragen die overbleven na de wedstrijd…?? Waarom hebben we de 20 niet gehaald? Waarschijnlijk omdat Ype in de laatste minuten nog even zijn charmes in de strijd gooide bij een dame van Oerterp, maar hij kon de scheidsrechter er niet van overtuigen dat Harich de bal moest hebben….

En… Waarom komt Marrit nog niet in het verhaal voor? Er wordt gedacht dat ze de kosten voor de selectie laag wil houden in het kader van de crowdfundingactie. (Voor ieder gescoord doelpunt na de zaal doneert de selectie 1 euro)

Over de wedstrijd was deze keer niet zoveel spannends te vermelden. Harich nam 2 belangrijke punten mee naar huis en maakt zich op voor het slot van de competitie waarin het nu derde staat op 3 punten van de nummer 1 en dus nog volop kansen heeft op prijzen.