Noordenveld 1 – Harich 1

Zaterdag 23 maart vond de laatste uitwedstrijd van de zaalcompetitie plaats voor de selectie van Harich. Voor het tweede team stond er een belangrijke wedstrijd op het programma, er moest namelijk gewonnen worden om zo degradatie te voorkomen. Dit werd keurig gedaan, Noordenveld werd met 10-16 verslagen en het 2e heeft hiermee goede zaken gedaan. Harich 1 speelt daarentegen nergens meer om en staan op een stabiele 5e plek, zowel promotie als degradatie is niet meer mogelijk.

Om 19:45 klonk het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter. Noordenveld, wat erg gebrand was om revanche te nemen op de verloren uitwedstrijd, begon scherp aan de wedstrijd. Er werd veel druk gegeven, waardoor de aanval van Harich het lastig had om goede aanvallen op de zetten. Veel geduld en herhalen zorgden toch voor een kleine voorsprong voor Harich, 8-4. Noordenveld wist vervolgens hun kansen beter te benutten en was snel weer op gelijke hoogte. Wat volgde was een gelijk opgaande strijd tussen beide partijen, waarin Noordenveld de druk in de verdediging hoog bleef houden en het scoren voor Harich daarin erg lastig maakte.

In de rust werd besproken dat het spel prima was, veel geduld blijven houden en verdedigend geen grote fouten maken. Harich kwam goed uit de kleedkamers, Anouk van der Brug wist een mooie doorloopbal te benutten, 11-12. Maar het was Noordenveld wat 7 keer oprij wist te scoren en daarmee liet zien dat Harich geen kans meer kreeg in het Drentse Roden. Er werd met 21-16 verloren.

Volgende week speelt de selectie de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen, vanaf 18:00u komen de Dokkumers van KV de Granaet op bezoek.