NOORDENVELD 1 – HARICH 1

zaterdag 9 september stond de eerste competitie wedstrijd voor de selectie van KC Harich op het programma. De selectie is op een paar plekken veranderd ten opzichte van vorig seizoen, waar er vorig jaar een aantal zijn gestopt zijn deze plekken opgevuld door 4 junioren. Ook staat er een nieuwe trainer/coach voor de groep. Peter de Groot, hij wordt geassisteerd door Rommy Elgersma.

Na een aantal oefenwedstrijden en een trainingsweekend was afgelopen zaterdag dus de eerste krachtmeting voor KC Harich, Noordenveld uit Roden was de tegenstander. Vorige seizoenen trof Harich deze ploeg ook al. Vorig seizoen werd er een keer gewonnen en een keer verloren, dus op voorhand een lastige wedstrijd die nog niet gewonnen was. Het tweede team van Harich speelde voor het eerste hun wedstrijd en wonnen deze overtuigend met 11-23.

De start van de wedstrijd begon gelijk op een hoog tempo, er volgden veel kansen aan beide kanten, Noordenveld was de eerste 10 minuten heel scherp in de afronding en stonden dus al snel met een 4-0 voorsprong. Aan Harich dus om alle zeilen bij te zetten en de inhaalrace in te slaan. Arend Siemonsma was de eerste die scoorde aan Harich zijde, vanaf dit moment kreeg Harich het verdedigend beter onder controle en werden er betere kansen gecreëerd. Gelukkig werden deze ook steeds meer benut. Halverwege de eerste helft kwam Harich het eerst op gelijke hoogte 11-11. Tot aan de pauze bleef het gelijk op gaan, toch was het Noordenveld die voor rust te voorsprong wist te behouden: 14-13.

In de kleedkamer werd gesproken over een valse start en dat het zeker nog mogelijk was om de overwinning binnen te slepen. Helaas bleek dit minder waar.. Weer een slechte start van Harich en weer keek Harich tegen een achterstand van vier punten aan, Noordenveld kwam weer behoorlijk effectief uit de kleedkamer en na 5 minuten in de tweede helft was het 17-13. Uiteindelijk kreeg Harich weer grip op de wedstrijd en wist weer dichtbij te komen. steeds bleef Harich op 1 punt achterstand steken, Noordenveld bleef stabiel in deze wedstrijd en hierdoor kon Harich dus niet doorpakken in de stand. Met aanvallende wissels kon Harich lang bij blijven, maar vanaf 22-20 was het Noordenveld die uitstraalde dat er niks te winnen viel, ze liepen nog uit naar een uiteindelijke uitslag van 26-21.