MID-FRYSLAN 4 – HARICH 2

Op 13 januari speelde Harich 2 tegen Mid Fryslan 4 in Grou. Na een lange winterstop mocht Harich weer uitkomen tegen Mid Fryslan. Met vorige keer een goed resultaat thuis tegen Mid Fryslan gingen we volle moet die kant op.

Met het gemis van Rienk, Arjen en Wilma waren Freddy en Johan toegevoegd aan de selectie. In de basis starten: Luut, Jan Yke, Janny en Nynke en in het andere vak starten: Freddy, Ype, Alie en Marrit. In eerste instantie zou Jacob op de plek van Freddy starten alleen viel Jacob geblesseerd uit voor de wedstrijd met warmlopen. In de eerste fase van de wedstrijd begon Harich redelijk met het scoren van de 0-1. In verloop van de eerste helft wist Harich een rustig de voorsprong uit te breiden naar 1-3 en naar 2-4. Alleen wist Mid Fryslan zich in de loop van de eerste helft te verbeteren waardoor Harich het moeilijk kreeg. Richting de rust wist Mid Fryslan in te
lopen tot 7-7 waarnaar, Ype en Alie werden gewisseld door Johan en Sita om de moeilijke fase te doorbreken. Alleen wist Harich niet in deze fase te scoren en kreeg zelfs nog 2 doelpunten tegen met een achterstand van 7-9 naar de rust.

Na de rust werden Ype en Alie teruggezet. In het begin van de tweede helft begon Harich beter te spelen en kon inlopen tot 10-10. Hierna begon een heen en weer strijd waarin om en om gescoord werd waardoor de standen gingen naar 11-11, 12-12 en 13-13.
Na de gelijke strijd werd Sita ingewisseld voor Alie. Dit mocht alleen niet baten en Mid Fryslan kon een gaatje slaan van 15-13. Na de stand kon Harich niet meer op gelijke hoogte komen met Mid Fryslan. Waar vervolgens Freddy nog gewisseld werd door Johan. Alleen in de laatste fase kon Harich niks meer doen om dichterbij te
komen en de uitslag monde uit in een 19-14 verlies voor Harich.

Doelpunten: Nynke en Marrit elk 4, Janny 3, Freddy, Luut en Alie elk 1.