KV Heerenveen 2 – Harich 2

Op zaterdag 15 september reisde Harich 2 af naar Heerenveen om daar het in de tweede speelronde van het seizoen op te nemen tegen KV Heerenveen 2. Na de krappe overwinning van vorige week tegen De Granaet 2, was Harich 2 gedreven om deze week te winnen van het, op papier, sterke Heerenveen. Dit zal dus wel een uitdaging gaan worden aangezien Heerenveen 2 het vorige seizoen in de eerste klasse heeft gespeeld. Harich ging van start met in de aanval Ype, Jornt, Alie & Wilma en in de verdediging Peter, Jan Yke, Femke en Femmie.

De wedstrijd werd geopend met een doelpunt van Harich gemaakt door Alie, waarna Heerenveen ook scoorde. Vervolgens wisten Femke en Jan Yke te scoren door middel van een vrijebal en een uitstarter. Deze voorsprong van 1-3 bleef echter niet lang staan, Heerenveen scoorde maar liefst vier keer op een rij waardoor Harich plots achterstond met 5-3. Ondanks dat Harich in deze periode geen goede aanval wist op te zetten, werden er na deze klap toch een uitstarter en een doorloopbal door Alie en Ype gescoord. Dit liet Heerenveen niet zomaar gebeuren, ze hielden de aanvallen van Harich stijf tegen en scoorde zelf nog vijf maal waarna Harich in de rust met 10-5 achter stond.

Tijdens de rust is Freddy erin gekomen voor Jan Yke, waarna de tweede helft opende met twee doelpunten voor Heerenveen. Toen vervolgens Alie gewisseld werd voor Marrit, scoorde Heerenveen echter nog twee maal. Hoewel Freddy toen wist te scoren, bestraft Heerenveen dit direct door ook een doelpunt te maken. In de hoop op meer afvangende kracht te krijgen, kwam Nynke in de plaats van Wilma. Dit hielp echter niet want Heerenveen scoorde direct weer twee keer. Toen vervolgens Alie er weer in kwam voor Femmie en Freddy nog een doelpunt wist te maken, vond coach Jacob het tijd om zelf de punten te gaan scoren. Jammer genoeg lukt Harich het met een achterstand van 17-7 niet om het hoofd hoog te houden. Heerenveen kon nog zes keer scoren waarna Femke een afstand schot wist te scoren. Toen Heerenveen daarna weer twee keer scoorde, was de wedstrijd gestreden met een eindstand van 25-8 voor Heerenveen 2.

Het jeugdige en nieuwe team wat Harich 2 nu heeft, moet nog veel leren. Deze wedstrijd heeft op veel verbeterpunten gewezen waar nog goed aan gewerkt moet worden. Met deze leerzame wedstrijd in het achterhoofd gaat Harich 2 door naar de volgende competitiewedstrijd.