Kinea 1 – Harich 1

Zaterdag 18 november reisde het 1 e team van KC Harich af naar Heerenveen, hier werd gespeeld tegen Kinea. Deze ploeg was niet  geheel onbekend, in de beker op het veld werd er ook tegen Kinea gespeeld. Voordeel hiervan was dat we de ploeg al een beetje konden, wat er voor zorgde dat er gelijk scherp aan de wedstrijd begonnen werd. Arend en Jannie wisten hun kansen te benutten en zo stond het al snel 3-7 in het voordeel van Harich. Helaas kon dit niet vast gehouden worden, Harich schoot niet meer scherp en ook verdedigend werden er minder duels gewonnen. Kinea kwam terug op een gelijke stand van 10-10. Vlak voor rust kon er toch nog voor gezorgd worden dat Harich met een kleine voorsprong de kleedkamers opzocht. In de rust werd duidelijk dat er weinig mis was met het spel dat gespeeld werd, de doelpunten kwamen vanzelf, vooral erg agressief blijven in de duels rond om de korf was belangrijk.

Dit advies werd gelijk goed opgevolgd, er werd goed gespeeld en veel gescoord. Dit zorgde ervoor dat Harich op een ruime voorsprong kwam, met name door doelpunten van Jacky, van 12-18. Er werd rustig door gescoord, Nynke en Janneke maakten hun kansen goed af. Kinea had weinig meer in te brengen. Op een stand van 17-24 wist Auke een prachtige goal te maken, achterste voren en met 1 hand. Er werd verschillende keren gewisseld door coach Peter de Groot. De doelpunten bleven maar vallen wat uiteindelijk zorgde voor een dikke overwinning voor Harich van 19-31.
Na de nederlaag van de week hiervoor kon Harich dit even goed gebruiken. Volgende week 25 november om 15:20 gaan we weer los tegen SIOS uit Wolvega. Hiervoor speelt het 2e om 14:05 tegen
het 4 e van Drachten.