Kinea 1 – Harich 1

Harich komt in 3e speelronde tot scoren

Zaterdag 19 september 2020 speelde het eerste van KC Harich in De Knipe tegen KV Kinea. Nadat de eerste twee wedstrijden waren verloren, waren de Harichsters gebrand om 2 punten mee te nemen. Kinea wist een van de twee gespeelde wedstrijden te winnen, maar Harich wist dat er wat te halen viel.

Harich kwam goed uit de startblokken. We kwamen meteen op een 0-4 voorsprong, maar Kinea liet dat niet zomaar gebeuren en kwam terug op 3-4. Uiteraard was het voor Harich van belang om de goede aanvallen door te zetten en de punten waar we de vorige wedstrijden op verloren, nu wel goed te doen. Dit was het maken van doelpunten. Terwijl we beide vorige wedstrijden niet meer dan 12 goals konden maken, moesten we ervoor zorgen dat we nu wel tot een rendabele score konden komen. Dit gebeurde, want Harich wist een voorsprong op te bouwen. Van 5-7 kon Harich uitlopen naar 5-11 en er kon even worden ademgehaald. Vervolgens gingen we met een 7-13 ruststand de kleedkamers in. Trainer en coach Hans Meulman vertelde ons bij de thee, dat we de goede dingen zo door moesten zetten. De aanvallen zoals we ze op trainen hebben beoefend, kwamen goed naar voren en dit liet zich zien in de stand. Verdedigend goed druk blijven houden en niet verzaken in deze fase van de wedstrijd.

Harich kwam ook goed de kleedkamers uit. Anouk, Marike en Peter wisten meteen drie goals te maken voordat Kinea hier een antwoord op kon geven. Harich kon de goede flow van de eerste helft volhouden en wist dit keer meer dan de eerdere 12 goals te maken. We wisten te winnen met 11-18 en zijn de eerste twee competitiepunten een feit!

Om 17.00 speelde Harich 2 tegen CSL 3 in Britsum. Ook hier liet Harich goed korfbal zien en ook zij namen de 2 punten mee naar huis. Ze wisten te winnen met 11-20.

Volgende week speelt Harich 1 tegen De Waterpoort, uit Sneek. Zij staan na drie wedstrijden zonder punten nog onderaan. Uiteraard is het zaak om ook hier weer punten te behalen. De wedstrijd begint om 15.30 in Harich, nadat het tweede om 14.00 speelt tegen Drachten 4.