It Fean 2 – Harich 3

Afgelopen zaterdag 13 januari stond de eerste return op het programma van Harich 3. Om 19.40 begon de wedstrijd tegen It Fean/Boelenslaan 2 in Opende. Zoals voorgaande wedstrijden, moesten er nu ook weer reserve en wisselspelers gezocht worden. Het is nog steeds behoorlijk krap met spelers/speelsters. Josien kon weer een damesplek invullen. Maar helaas moeten we nu ook voor langere tijd Gerben missen door een zweepslag, welke hij opliep tijdens de training. Gelukkig wilde Matteo uit het vat komen en ook Dette was weer van de partij.

It Fean was onze directe concurrent. Zij hadden 2 verliespunten van ons. Iedereen was er dus op gebrand om dit uit te breiden naar 4. It Fean/Boelenslaan opende de wedstrijd. Maar dit was de enigste keer dat zij op voorsprong zouden komen in deze wedstrijd. Harich was de betere ploeg, maar kon niet makkelijk scoren. Toen Matteo binnen de lijnen kwam, zat er wat meer tempo in. En werden er ook meer kansen gecreëerd. Ruststand was 7-3 voor Harich. Zaak om dit rustig verder te bouwen en geen ‘domme’ dingen te doen. Dit resulteerde op een bepaald moment in een mooie voorsprong van 4-13. Er was wel een moment in die tweede helft waar ondergetekende helaas een behoorlijke rol in speelde. Opgelegde kansen werden niet benut en maar liefst 3 strafworpen op rij werden gemist. Gelukkig was de marge ruim genoeg om verder niet in de problemen te komen.

Dette kwam ook nog binnen de lijnen. De wedstrijd werd verder goed uitgespeeld wat weer dubbele winst opleverde: 7-14. De ongeslagen status op dit moment is nog steeds een feit met nu 4 punten voorsprong. Met weer extra dank aan onze (wissel)spelers van deze wedstrijd: Josien, Matteo en Dette.
Doelpunten: Jan en Josien 1x, Matteo, Marja en Annikki 2x, Frans en Sierd 3x
Annikki Schotanus