Informatie voor nieuwe leden

Klik hier om het infoboekje van KC Harich te bekijken.

De vereniging KC Harich zit niet stil.
Buiten het korfballen om is er van alles te beleven


Voor de jongste leden worden er in de provincie leuke spelevenementen georganiseerd.
Hele gezellige waar de spelers leuke en sportieve spellen mogen doen.

Ook de playbackshow is een hele leuke en gezellige activiteit.

De jeugd is weken bezig met de voorbereiding en echt, er zitten enkele talenten hoor binnen de vereniging. De jongste leden doen meestal een act samen met hun ploeggenootjes en de leiding, maar de oudere jeugd heeft zelf vaak prachtige ideeën. Het optreden vind altijd plaats in Ons Gebouw en er is een echte jury aanwezig die de beoordeling doet. Ouders, leden en andere enthousiaste supporters vormen het publiek.

Een hele leuke en spectaculaire activiteit is het heite en memme korfbal!!  Ouders van onze jeugdleden kunnen dan ook eens laten zien hoe goed ze kunnen korfballen. Want als hun kind het kan, nou dan kunnen zij het ook!!! Tenminste dat denken ze vaak. Meestal valt het aardig tegen en geeft dit lachwekkende taferelen.  Maar na afloop heeft iedereen toch een hele gezellige dag gehad, of de ongetrainde ouders een dag later ook spierpijn hebben? …Ik weet het niet, maar denk van wel!

Tot slot nog echte korfbal evenementen. Als eerste het schuttersfeest. Hiervoor zijn echte bekers beschikbaar gesteld en degenen die in een circuit de meeste doelpunten maakt is een jaar lang de schutterskampioen van de korfbalvereniging Harich! Wel wordt er een kleine verdeling in de leeftijd gemaakt. Er wordt in 2 categorieën gestreden om het kampioenschap. Dan de scholenmiddag. Speciaal voor kinderen die niet korfballen. Op deze manier kunnen ze kennismaken met het spelletje van de bal met de korf. Natuurlijk hopen we dan dat er een paar enthousiaste nieuwe leden bij komen, want nieuwe leden zijn altijd welkom.

Als laatste het geweldige jeugdweekend. Hier zijn alle jeugdleden van de vereniging welkom. De ene keer is het aan het begin van het seizoen, maar het kan ook aan het einde georganiseerd worden. In dit weekend worden allerlei gezellige dingen georganiseerd. Spelletjes, maar ook het korfballen wordt natuurlijk niet vergeten. De bonte avond en een nachtje slapen met alle korfballers is natuurlijk  het einde. De trainers en coaches van de jeugdploegen begeleiden de kinderen tijdens het weekend.

Maar ja hoe ouder je wordt en hoe langer je korfbalt, een keer kampioen worden is natuurlijk ook geweldig! Wel moet er dan  fanatiek getraind worden en dat gebeurt dan ook.
Vele spelers en speelsters uit de senioren ploegen en andere leden proberen elke week weer enthousiast leuke en leerzame trainingen te geven. Voor iedereen die wel eens gedacht heeft ik wil eigenlijk wel korfballen, trek je stoute schoenen aan en kom eens kijken bij een van de trainingen. Als je lid wordt kun je dus ook aan alle activiteiten meedoen die georganiseerd worden. Nou tot ziens!!!!