Hoogkerk 1 – Harich 1

KC Harich kent valse start bij eerste competitiewedstrijd

Afgelopen zaterdag stond er eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma. Met de gehele selectie werd afgereisd naar Hoogkerk om het daar op te nemen tegelijk het gelijknamige KV Hoogkerk.

Deze ploeg was het vorige seizoen al een aantal keer de tegenstander geweest en staat te boek als een van de betere ploegen van de competitie.

Ondanks dat de Harichsters met vertrouwen aan de wedstrijd begonnen en er vorig seizoen vaak goed tegenstand geboden kon worden, stond Hoogkerk binnen mum van tijd op een ruime voorsprong. Pas bij een 5-0 achterstand kon Harich middels een strafworp van Ype Breeuwsma iets terug doen.

Hierna kregen de Harichsters wat meer grip op de wedstrijd. Tot aan de rust wist Harich goed bij te blijven en wisten ze terug te komen tot 2 doelpunten (8-6).

De goede fase in het einde van de eerste helft kreeg in de tweede helft een goed vervolg. Ondanks dat Hoogkerk goed uit de pauze kwam (10-6), wisten de Harichsters terug te komen tot een punt (10-9 en later nog 11-10). Hierna vergat Harich deze goede fase door te trekken en stelde de ploeg uit Hoogkerk orde op zaken. Harich was de controle in de verdediging helemaal kwijt en Hoogkerk raakte heerlijk op stoom. Ze wisten een groot gat te slaan, zonder dat de Harichsters hier een antwoord op hadden. Pas in de laatste minuten wist Harich iets terug te doen en besliste Anouk van der Brug de eindstand op 22-12.

Harich kon een groot gedeelte van de wedstrijd goed bij blijven, maar de ploeg uit Hoogkerk is en blijft nog een maatje te groot.

Volgende week speelt de selectie van KC Harich een thuiswedstrijd tegen het bekende Graneat uit Dokkum. In de strijd om handhaving een belangrijke wedstrijd voor zowel het eerste als het tweede.