HHV 2 – Harich 2

Zaterdag 14 oktober nam Harich 2 het op tegen HHV 2 in het Hollandscheveld. Dit was de laatste veldwedstrijd van Harich in dit kalenderjaar. Met een goeie opening van het seizoen waarin Harich bijna alles won en daardoor op een mooie tweede plaats staat met 10 punten.

In deze wedstrijd moesten wij Sita, Janny B en Luut missen. Luut en Janny moesten de plekken van Froukje en Arjen opvullen die  afwezig waren. In onze wedstrijdselectie was Marije aangeschoven om de wedstrijdbezetting aan te vullen. In de Aanval starten: Jan Yke, Ype, Wilma en Alie. In de verdediging starten: Peter, Rienk, Marrit en Nynke met op de bank Jacob en Marije. Verder was Rommy Elgersma onze coach.

Harich begon Matig in de wedstrijd door binnen enkele seconden al tegen een achterstand op te lopen van 1-0. Hierna werd wel weer de schade beperkt doordat Alie de 1-1 maakte. Verder was de eerste fase van de wedstrijd Harich niet goed maar, ging qua score steeds gelijk op tot de 3-3 waarna Harich een achterstand opliep van 5-3.

Hierna werd Jacob ingewisseld voor Jan Yke. Waarna harich weer terug kwam tot 5-5 door twee goals gescoord door Jacob en Alie. Tot vlak voor de rust bleef Harich en HHV gelijk opgaan tot een 7-7 waarna Harich voor de rust een voorsprong greep van 8-9.

Na de thee wist Harich goed de tweede helft te beginnen door een reeks van 5 goals te maken door 5 verschillende spelers en hierdoor kwam Harich op een verschil van 6 goals (8-14). Na de reeks wist Harich het verschil van 6 goals goed te behouden waarin de laatste fase van de wedstrijd Marije werd ingewisseld voor Marrit. Harich
beëindigde de wedstrijd met een stand van 12-20.

De 20 doelpunten werden gemaakt door: Rienk 5x, Wilma 4x, Nynke en Alie elk 3x, Peter en Jacob elke 2x en Ype 1x.