HHV 1 – Harich 1

Afgelopen zaterdag trad de hoofdmacht van K.C. Harich aan tegen HHV in Hollandscheveld. Voor de wedstrijd moest Harich 2 tegen HHV 2, ze wisten de wedstrijd na een moeizame eerste helft te winnen met 12-20. Aan het eerste om hetzelfde te doen.

Harich startte de wedstrijd goed, speelde mooie en lange aanvallen uit en kwam al snel op een comfortabele voorsprong van 2-8 door doelpunten van Jannie, Arend en Janneke. Harich schoot niet steeds met scherp en vergat zichzelf vaak te belonen met doelpunten en liet HHV weer terugkomen zodat met een stand van 9-12 de catacomben werden opgezocht voor een kopje thee.

Het was een goede eerste helft aldus de coach, alleen Harich moest zichzelf beter belonen zodat afstand genomen kon worden van HHV.

De opdracht voor de 2e helft was duidelijk, en dit werd ook uitgevoerd, Luut, Arend en Janneke konden de score weer uitbreiden naar 11-18. Nu moest Harich doordrukken, maar dit werd niet gedaan. Harich liet HHV weer terugkomen in de wedstrijd tot een stand van 19-21. Nu het hoofd koel houden, dat was wat Auke en Nynke deden, het verschil werd weer naar 4 doelpunten gebracht. Het verzet was gebroken en de wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Harich met 20-24. Na de wedstrijd had HHV een lopend buffet en Harich mocht hiervan ook gebruik maken, het smaakte goed. Harich gaat nu de zaal weer in en kan zich opmaken voor een mooie zaalcompetitie met onder andere de derby tegen DTG.