Harich promoveert naar de tweede klas.

In Oldeberkoop speelde de selectie van KC Harich de beslissingswedstrijd tegen Elko/SSC uit Elim. Beide spelend(e) in de derde klasse maakten kans op promotie naar de tweede klasse. Bij winst was dit een feit.

Harich dat na het zaalseizoen alle wedstrijden eindigde met winst stapte met vertrouwen het veld op. De laatste weken waren de Harichsters sterk  en stabiel in hun spel. De vaste basisspelers startten.

Om 15.30 uur floot scheidsrechter Faber voor het beginsignaal van de wedstrijd. Harich was op papier de thuis spelende vereniging en mocht derhalve de eerste aanval openen. In  diezelfde aanval kwam een heer van Elko ongelukkig ten val en kon niet verder spelen. Ondanks dat deze basisspeler het veld moest verlaten scoorde de ploeg uit Elim twee maal. Gelukkig maakte Harich dit goed met twee doelpunten van Arend Siemonsma.

Het aanvalsvak met Matteo Bergsma en Janneke Bruno in de punt kreeg vrij veel ruimte bij het schieten wat ook benut werd met twee doelpunten wat resulteerde in een stand van 4-2. Daarentegen kwamen de tegendoelpunten  ook vrij snel, mede doordat het aanvalsvak van Jacky Tuinier hun aanval moeite had met scoren.

Maar Matteo Bergsma scoorde wederom en Nynke Oenema benutte een strafworp, waardoor er wederom een voorsprong van 2 doelpunten was. Harich miste op een cruciaal moment een strafworp waardoor het gat niet geslagen kon worden en Elko weer langszij kwam.

Hierna brak er een sterke fase van Elko aan en dit resulteerde in een 8-9 voorsprong, maar dit was echter van korte duur, want Harich ging met een nipte voorsprong de rust in met een stand van 10-9.

Na de rust konden de enthousiaste meegereisde supporters (die met de bus waren gekomen) weer genieten van een spannende tweede helft. Het waren de Elimmers die als eerste de korf wist de vinden waardoor de stand weer gelijk was.

Hierna brak een spannende fase aan waarin op het scherpst van de snede werd gespeeld  door beide teams.  Het bleef gelijk op gaan tot een stand van 18-18 en ondanks de hoge temperaturen was het baltempo hoog bij beide teams en bleef het een boeiende en goede wedstrijd voor iedereen om naar te kijken.

Inmiddels was Arjen Bergsma in het veld gekomen. Ondanks dat hij meteen een tegendoelpunt moest incasseren scoorde hij daarna een fraai afstandsschot en forceerde een strafworp welke werd benut door Jacky Tuinier. Hierdoor was er een kleine voorsprong van twee doelpunten. Met nog een paar minuten te spelen wisten de Gaasterlanders dit goed uit te spelen. De overwinning was binnen handbereik. Ondanks een tegendoelpunt vanuit een vrije bal wist Matteo Bergsma voor de 6e keer deze middag te scoren waardoor de wedstrijd eindigde in een 22-20 winst voor Harich en was promotie een feit!!

De selectie stapte met een trots gevoel de bus in waar een feestje werd gevierd wat eindigde op het korfbalveld van Harich.