Harich 3 verslagen

De Parabool 6 – Harich 3

Na 2 verloren wedstrijden moest Harich deze wedstrijd winnen om alles in eigen hand te houden voor het kampioenschap. Om half 10 reden we al richting Groningen . En op de een of andere manier is het altijd lastig om daar te punten op te halen.

Door Jornt, Dette en Marrit konden we weer met genoeg spelers en wissels starten. Gerben  was gebrand  vond zichzelf wel speelklaar voor bepaalde momenten, zat ook in tenue als wissel op de bank.  Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk, dat het vandaag inderdaad niet gemakkelijk zou gaan. Dit lag hem echter ook aan scherpte van bepaalde spelers. Slechte passes, waardoor te snel balverlies en niet de juiste personen uitspelen. Dit resulteerde in een 8-6 ruststand. Er moest echt een tandje bijgezet worden. De tweede helft lukte dit. Harich opende en kwam langzaam dichterbij. Gerben kwam binnen de lijnen en deed waarvoor hij mee was. Hij scoorde de 9-9. Parabool ging er echter weer overheen en liep uit tot 13-10. Het zou toch niet gebeuren……gelukkig niet. Harich trok de touwtjes weer aan en kwam op 13-13. Daarna volgde een hele spannende eindfase. Om en om werd er gescoord. In de laatste minuut wist Frans ons te verlossen. Met een prachtige doorloopbal  wisten we de winst alsnog binnen te halen: 15-16. Door het oog van de naald, maar weer aan de goede kant voor ons. Daarbij ook dank aan onze jeugd, die vandaag meespeelden. Super!

Doelpunten deze wedstrijd: Marja en Frans 4x, Annikki 3x, Jornt 2x, Jan en  Gerben 1x.

Harich 3 – ASVD  5

Na de nipt gewonnen wedstrijd van vorige week, was het vertrouwen helemaal terug. We konden vandaag compleet starten met Josien in de basis en Gerben wederom op de bank. Rixt Reijenga was  bereid om vandaag reserve te zijn.

Vanaf het begin was Harich scherp. Met 2 doorloopballen, een strw. een klein kansje en 3 afst.schoten stond Harich met 7-0 voor. De toon was gezet. Helaas was er ook een andere toon gezet. De tegenpartij kwam absoluut niet in haar spel en reageerden dit af op de scheidsrechter.  Dit gaf een vervelende sfeer aan de wedstijd. Maar Harich bleef wel doorzetten, waarop ze in de rust een ruime voorsprong hadden met een stand van 14-7.

Na de rust wisten we deze voorsprong te behouden.  Helaas was er nog een incident met een provocerend karakter tussen Gerben en de coach van ASVD. Dit bracht de sfeer van de wedstrijd niet ten goede. Gelukkig had dit geen invloed op de stand. Er werd goed door gespeeld. Rixt kwam ook nog even haar visitekaartje afgeven. Kwam binnen de lijnen en scoorde een doorloopbal. Beter kun je niet invallen. Met 21-13,werd deze wedstrijd ruim gewonnen. Onze concurrent It Fean won ook haar wedstrijd. Dus we moeten het kampioenschap nog even uitstellen. De kampioenswedstrijd wordt gespeeld op 10 maart uit tegen Joure om 18.00. It Fean speelt die middag haar wedstrijd te gen WWC. Dan weten wij bij aanvang van onze eigen wedstrijd waar wij aan toe zijn. Maar hoe dan ook…winst is ons doel sowieso!

Doelpunten deze wedstrijd: Annikki 5x, Marja 4x, Josien en Rommy 3x, Sierd 3 strtw., Frans, Jan en Rixt 1x

Annikki Schotanus

Harich 3 – DTL 2

Zaterdag 27 januari stond de tweede return op het programma. Ditmaal was DTL de tegenstander. Vorige wedstrijd werd gewonnen met 10-14. We wisten dat we deze zaterdag wel aan de bak moesten. De uitwedstrijd was niet heel eenvoudig en DTL heeft verder haar punten ook wel weten te pakken. Maar wij waren gebrand om onze ongeslagen status te handhaven.

Voor deze wedstrijd moest alles weer uit de kast gehaald worden om het team en de wissels weer compleet te krijgen. Arjen en Josien waren bereid om mee te spelen. En een aantal jeugdspelers zaten naast Thijs als reserves op de bank: Frauke, Jurre en Phine.  Gerben ondersteunt Jack als coach, hij kon helaas nog niet spelen vanwege zijn blessure.

De start van de wedstrijd was moeizaam, de aanval kon niet tot scoren komen. Uiteindelijk opende Harich de wedstrijd met een vrije bal.  Bizar genoeg kon Harich daarna niet meer tot scoren komen. Geen ballen overhouden in de aanval en geen doelpunten. Met name de heren van DTL wisten wel te scoren.  Dit bracht een, niet te geloven, achterstand van 1-9 op het scorebord met de rust. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al verloren. De tweede helft verliep het allemaal weer beter, maar het leed was al geschied. Frauke en Jurre hebben nog wat mooie minuten gespeeld. Maar het mocht niets meer baten, eindstand 9-12. Weg ongeslagen status…helaas. Maar kampioen worden zit er nog steeds gewoon in. Dat doel blijft staan. Volgende week de uitwedstrijd tegen WWC.

Doelpunten deze wedstrijd: Rommy, Frauke, Arjen, Annikki en Jan (strw.) 1x, Sierd 4x (2 strw.)

Harich 3 – WWC 2

Na de nederlaag van vorige wedstrijd, was er wel een stukje extra druk op deze wedstrijd tegen WWC. Vorige wedstrijd werd gewonnen met  17-11. Dit was echter geen garantie voor de uitwedstrijd.

Vandaag waren Frauke, Dette en Freddy met ons mee. Er moest wat geregeld worden i.v.m. hun eigen wedstrijd, maar super dat het zo kon.  Eén doel…weer een goede wedstrijd neerzetten. Het was al snel duidelijk dat het niet gemakkelijk zou worden, maar beter dan de vorige wedstrijd was het zeker. Tot een stand van 4-4 ging het gelijk op. Daarna liep WWC langzaamaan uit tot een ruststand van 10-7. Daarbij hadden we ook een scheidsrechter, die ons niet echt meezat. Hij maakte liever geen meter te veel, waardoor hij situaties vanuit een verkeerde hoek beoordeelde. Daarbij moesten wij natuurlijk zelf onze kansen goed afmaken, want kansen waren er echt genoeg.

De tweede helft kwamen wij weer heel dichtbij: 12-11. Helaas konden we dit niet doortrekken. Uiteindelijk verloren we de strijd met  16-13. Alweer 2 verliespunten. Maar deze was alweer beter dan de vorige wedstrijd. We hebben het ook gewoon nog in eigen hand. Alleen kunnen we ons dan geen verlies permitteren. Volgende week uitwedstrijd tegen Parabool. Daar, in Groningen, hebben we nog niet eerder punten gepakt.  Tijd om dit nu dus wel te doen.

Doelpunten deze wedstrijd: Marja, Dette, Frauke, Sierd (strw.) 1x, , Rommy 2x,  Freddy 3x (1 strw.), Annikki 4x.

Annikki Schotanus