Harich 3 – Noordenveld 2

Zaterdag 4 maart speelden we met Harich 3 onze laatste thuiswedstrijd. Tegenstander was kampioenskanshebber Noordenveld 2. Zij hebben deze competitie maar 2 punten laten liggen. Harich 3 daarentegen was gedurende deze competitie eigenlijk de hekkensluiter. Het is niet zo dat we weggespeeld zijn, maar de punten haalden we steeds niet binnen.

De vorige wedstrijd tegen Noordenveld werd verloren met 18-15. We hebben daar de nodige tegenstand geboden. En deze wedstrijd zou dan ook zeker niet cadeau gegeven worden. We waren allemaal gebrand om het ze heel lastig te maken. En wat waren we dichtbij….

Het scoreverloop verliep behoorlijk gelijk op. Noordenveld opende vlot, maar Rianne had namens Harich ook vlot antw. Waarna Sierd er 2-1 van maakte en dit was de toon van de wedstrijd. Om en om werd er gescoord. Na een stand van 6-6, wist Noordenveld er een kleine voorsprong uit te slepen: 6-8. Door 2 doelpunten van Annikki werd de stand gelijk getrokken. Helaas stond er met rust 8-10 op het scorebord.

Vol energie ging iedereen de tweede helft in, er was wat mogelijk deze zaterdag. Het beeld van de eerste helft zette zich voort, alleen lukte het Harich dit keer niet om langszij te komen. Kansen werden niet afgerond. Noordenveld liep uit naar 10 -14.

Thijs werd ingezet en even later Marieke Meinsma, er kwam weer geloof en beleving in het spel. Door goed korfwerk van de heren, sleepte Marieke er gelijk 2 strafworpen uit, welke Anniki ‘rustig’ verzilverde. Frans en Rianne hadden eerder al gescoord, dit betekend 14-14 tot in de laatste minuut…..1 punt, het zat er in. Helaas…Noordenveld verzilverde in die laatste minuut noch een strafworp; 14-15. Wat hebben we gestreden. Noordenveld kampioen , maar we konden toch met opgeheven hoofd de zaal verlaten.

Doelpunten gemaakt door: Sierd en Jan 1x, Frans 2x, Rianne 4x (2 strw), Annikki 6x (2 strw.)