Harich 3 kampioen

Zaterdag 10 maart stond de laatste wedstrijd van het zaalseizoen op het programma. Na 2 misse wedstrijden stond Harich gelukkig nog steeds bovenaan. Deze positie heeft Harich 3 het hele seizoen gehad en was het ook van plan hiermee af te sluiten. Helaas konden we het niet met een thuiswedstrijd afsluiten, maar er hoefde gelukkig niet ver gereisd te worden. Joure was de tegenstander. Bij aanvang van de wedstrijd was al duidelijk dat het niet erop of eronder was. Onze concurrent had de punten ’s middags laten liggen, waardoor er niets meer mis kon gaan. Uiteraard waren we niet voor niets naar Joure gekomen. Vorige wedstrijd werd ruimschoots gewonnen met 24-12, vandaag ook het doel. Dit was natuurlijk geen garantie voor deze return. Joure heeft  punten weten te pakken bij tegenstanders waar wij zelf lastige wedstrijden tegen gespeeld hebben.

Ons dames tekort werd gelukkig weer opgelost door Josien. Dette en Marrit waren weer mee als wissels. Top dames! Bij de heren waren we compleet. Vanaf het begin was duidelijk dat Harich de betere was. Het scoren ging heel gemakkelijk. Joure liet het zitten zo leek het en Harich speelde het goed uit. Wist op een bepaald moment op een voorsprong van 1-13 te komen. Ruststand was 4-15. Zeer ruim dus. Dit wilden we wel doorzetten de tweede helft. En dit lukte, het beeld bleef hetzelfde. Harich bleef scoren. Uiteindelijk werd de 30 net niet gehaald: 8-29. Met speelminuten voor iedereen. Het kampioenschap is duidelijk binnengehaald. En dit is in sporthal De Trime nog uitgebreid  gevierd. Een prachtige afsluiting dus.

Doelpuntenmakers: Thijs 1x, Rommy en Dette 2x, Sierd 3x, Josien en Marja 4x, Frans 5x en Annikki 8x

Trainer/coach Jack Bergsma, Thijs Molenaar, Sierd Oenema, Jan Oenema, Gerben Schotanus, Frans v/d Heide, Peter Schilstra

Marrit Boersma, Rommy v/d Heide, Annikki Schotanus, Josien Tuinier, Marja Bouma, Dette Steunenbrink en Martina de Groot