Harich 3 – Flamingo’s 3

De eerste wedstrijd van het seizoen stond alweer op het programma op deze mooie nazomerse dag. Een bijzondere dag, want ook de opening van het nieuwe kleedgebouw zou vandaag plaatsvinden.

Harich 3 komt uit in de reserve 3e klas. Doel daarbij is om goed mee te draaien in deze competitie.  En…een goed begin daarbij is het halve werk.

Afgelopen seizoen zijn er spelers gestopt, we hebben daarbij geen definitieve nieuwe spelers bij gekregen. Dit betekent dat we per wedstrijd bekijken wie we erbij kunnen vragen. We hebben op de trainingsavond wel de nodige versterking. Froukje en Janneke trainen met Harich 3 mee. Dit is erg fijn. Dan hebben we tijdens het trainen een behoorlijk compleet team.

Terug naar de wedstrijd. Froukje had aangegeven dat ze deze wedstrijd wel wilde spelen. Josien en Dette zaten voor de dames op de bank. En voor de heren waren Ype en Krijn paraat. Jack kon niet coachen, maar dat nam Pieter Klijnstra op zich. Super dat alles dan weer zo ingevuld kon worden.

In de aanval startten Jan, Ype, Marja en Annikki, in de verdediging: Gerben, Sierd, Froukje en Martina. Harich wist in de eerste aanvallen  behoorlijk wat kansen te creëren. Maar de afronding liet te wensen over. Tot de stand van 3-3 konden we ook niet echt loskomen.  Toen was iedereen een beetje warm gedraaid en kwamen de doelpunten. Zelfs nog een one hander van Gerben.  De ruststand was 12-7. Dit mocht niet meer uit handen gegeven worden.  We moesten goed blijven kijken en goede kansen mee nemen.

Josien kwam de 2e helft voor Martina in het veld en Krijn mocht zijn debuut  in het andere vak maken voor Ype.  Harich kwam eigenlijk niet meer in gevaar. Flamingo’s kwam nog op 3 punten bij een stand van 13-10. Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen 19-13. Een heel mooi begin voor deze competitie.

En nogmaals dank voor de reserves, wisselspelers en coach Pieter.

Doelpunten: Krijn en Josien 1x, Ype, Jan, Gerben, Froukje 2x, Annikki 4x en Sierd 5 (1 strw.)