Harich 3

Harich 3 –  Mid Fryslân 5
Zaterdag 2 maart moest de return tegen Mid Fryslân gespeeld worden. De vorige wedstrijd werd na  een goede eerste helft, de tweede helft uit handen gegeven met een eindstand van 22-16.  Revanche op zijn plaats dus.  In de stand stond Mid Fryslân nu met  1 punt onder Harich. Met winst zou Harich 3 haar 3e plaats mooi  verstevigen.  We waren ook mooi compleet met Jacob, Matteo en Marja op de bank. Jan , Frans, Froukje en Annikki in de aanval en Sierd,  Gerben, Janneke en Rianne in de verdediging.  De eerste helft kwamen we niet zo gemakkelijk los.  Kansen werden niet goed afgemaakt en onnodige plaatsfouten.  Matteo en Marja kwamen er in om toch even wat andere prikkels te geven. Maar het scoren wilde nog niet echt vlotten. Ruststand was 7-6. Ook  de tweede helft gaf enigszins hetzelfde beeld.  Jacob was inmiddels binnen de lijnen. Tot de stand van 12-12 was het nog steeds om en om met doelpunten.  Daarna begon het tij te keren, positief ten opzichte van ons. Er werd  4maal op rij gescoord en ineens was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Het werd uiteindelijk 17-14. Blij met de punten dus.

Doelpunten: Frans 5x, Janneke 5x (2 strw.), Annikki 5x (2 strw.), Jacob  en Marja 1x

SCO 4 – Harich 3
Het einde van de competitie komt langzamerhand in zicht. Zaterdag 16 maart stond SCO 4 op het programma. Zij stonden voor aanvang op een 7e plaats met 4 punten. En de thuiswedstrijd werd gewonnen met 17-11. Goede uitgangspunten voor de wedstrijd. Helaas kan Sierd voorlopig nog niet spelen vanwege gezondheidsproblemen. Veel beterschap voor Sierd dus. Rianne was geveld door griep en kon ook niet spelen. Voor de rest was iedereen topfit. Wissels bij de dames waren er niet te vinden en bij de heren was Lars Meulman bereid gevonden om mee te gaan.

Harich 3 was er klaar voor. Vanaf het begin  zat Harich goed in de wedstrijd. Duidelijk was dat er gedreven en gemotiveerd gespeeld werd. Wel wat slordigheden op een bepaald moment, maar niet van grote invloed. Harich wist in deze eerste helft al een mooie voorsprong uit te bouwen 4-12.

En in de tweede helft kwam SCO er eigenlijk helemaal niet meer aan te pas. Bij Harich daarentegen lukte bijna alles. Lars kwam nog binnen de lijnen en liet zich verdienstelijk zien. Frans was enorm op schot deze wedstrijd en verder gingen de doelpunten er ook mooi in. Froukje scoorde deze wedstrijd  3 (Dat is al hiel lang lyn..sei Froukje J), moest even geschreven worden…Op een bepaald moment kwam de 30 zelfs in zicht. Annikki zag haar kans. SCO nam de bal in de aanval van Harich uit, Annikki wist deze te onderscheppen, door te tikken naar Marja om vervolgens een doorloopbal te maken….30. Was nog niet genoeg…Frans en Matteo scoorden 31..32. Een monsterscore…eindstand: 8-32. Doelpunten: Frans 11x, Annikki 6x (2 strw.), Janneke 5x (1 strw.), Matteo 5x,Froukje 3x, Marja en Lars 1x