Verslagen Harich 3

De Waterpoort 2- Harich 3

Zaterdag  1 dec. stond de derby tegen Waterpoort 2 op het programma. Altijd van die wedstrijden die niet te voorspellen zijn. Dit zou deze zaterdag ook weer duidelijk zijn. We waren deze keer in ieder geval compleet met Rianne en Krijn als wissels op de bank.

Harich startte niet scherp en stond al vlot met 3-0 achter. Daarna kwam Harich beter in haar spel. Aanvallen werden beter uitgespeeld, waardoor de doelpunten ook vielen.  Verdedigend zat het ook goed in elkaar. Harich trok de wedstrijd naar haar toe en wist met een stand van 9-15 de rust in te gaan.

Na rust wist Harich dit goed door te zetten.  Doelpunten vielen en verdedigend zat het goed dicht. Rianne en Krijn kwamen ook nog binnen de lijnen om de nodige speelminuten te maken.

Op een bepaald moment  stond er 11-21 op het scorebord.  Een stand welke normaliter niet meer uit handen gegeven worden. Maar dat een derby als deze ook wispelturig kan verlopen, is nog zacht gezegd. In een keer werden er fouten gemaakt in zowel de aanval als de verdediging. De Waterpoort daarentegen ging beter spelen, wist te scoren. En uiteindelijk was er van de voorsprong net genoeg over om de winst mee naar huis te nemen: 21-22.

Doelpunten Harich: Froukje, Frans en Gerben 2x, Janneke en Jan 3x,  Sierd  4x, Annikki  6x (2 strw.)

———————————————————————————–

Mid Fryslân 5 – Harich 3

Zaterdag 8 december stond de tweede uitwedstrijd op het programma. Ook deze zaterdag waren wij compleet. Rianne kon er ook bij zijn, dus hadden we 5 dames.  Helaas moesten wij het zonder reserve heer doen. Ook Jack kon er op dit middaguur niet bij zijn. Een krappe bezetting dus.

Harich wist in tegenstelling tot de vorige wedstrijd nu wel scherp te starten en kwam vlot op een  0-4 voorsprong. Maar we wisten dat het een lastige pot zou worden, dus scherpte gewenst. Hierna stagneerde het ook weer enigszins. Op een stand van 6-6 stond alles weer gelijk. Dit was ook het beeld van de eerste helft. De teams waren aan elkaar gewaagd. Met 11-12 als ruststand verdwenen beide teams de kleedkamer in.

Na rust werd het beeld langzaamaan veranderd. Mid Fyslân wist de wedstrijd naar zich toe te trekken. En na wat tactische wisselingen aan Mid Fryslân zijde kwam Harich er niet meer aan te pas. Rianne kwam er aan onze zijde nog in, maar het mocht niet meer baten. De wedstrijd werd verloren  met 22-16.

Doelpunten:  Annikki 7x, Janneke 5x,Jan, Sierd, Froukje en Marja 1x

———————————————————————————–

Harich 3 – De Wâlden 4

Zaterdag 15 december stond de laatste wedstrijd van het jaar 2018 alweer op het programma. Tegenstander was ditmaal koploper De Wâlden. In deze competitie hebben we zeker geen gemakkelijke wedstrijden is al eerder gebleken. Dat zou deze wedstrijd niet anders zijn.

Jacob, Marja en Lars brachten een goed gevulde reserve bank. Jan, Frans, Froukje en Annikki startten in de aanval en Gerben, Sierd, Janneke en Rianne in de verdediging. En binnen een minuut bracht de aanval Harich op 1-0. Helaas was dit de enige voorsprong voor deze wedstrijd. De Wâlden is in deze competitie koploperwaardig, zo bleek ook deze wedstrijd. Gedegen vergroten zij de voorsprong.  Helaas werd er door een aantal tegenstanders verbaal niet sportief gespeeld, met name ook richting de leiding van de wedstrijd. Dit gaf niet altijd een fijne sfeer. Jammer dat dit gebeurde.

Harich probeerde nog bij te blijven, maar maakte verkeerde beslissingen en fouten. Ballen werden niet in de aanval gehouden, waardoor Harich lang niet genoeg tot scoren kwam. Na een ruststand van 8-13, wist Harich ook niet dichterbij te komen. De volledige reserve bank werd ingezet, maar dit gaf ook geen verbetering. Wel  even gezegd, dat junior Lars Meulman nog  een mooi doelpunt wist te scoren. Harich 3 verloor de strijd met 12-22. Laten we hopen dat dit dan alvast een vervroegde ‘oliebollenwedstrijd’ was en dat we 12 januari weer een mooie wedstrijd mogen spelen. Uiteraard met een positief resultaat. Nu eerst de kerstreces.

Doelpunten Harich: Sierd 3x, Frans 2x, Janneke en Annikki 2x (beide een strw.), Jan en Lars 1x en Rianne een strw.