Harich 3

Harich 3 nieuws

Herfstvakantie…..maar niet voor Harich 3. Maar liefst 3 wedstrijden stonden er nog op het programma. Waarvan de eerste gepland stond op 20 oktober tegen Emmeloord 2.  Tevens de laatste thuiswedstrijd alweer van dit deel van het veldseizoen. Fijn dat er ook nu een groot aantal van de A’s ons wilden ondersteunen; Iris , Miranda v. D., Arjen en Jurre. Harmen v/d B uit de midweek startte in de basis bij Jan, Marja en Annikki in de verdediging, Gerben, Sierd, Froukje en Janneke in de aanval. Op deze prachtige zomerse dag startte Harich 3 voortvarend. Door doelpunten van Sierd, Froukje en 2x Annikki stond Harich met 4-0 voor. Helaas stagneerde het scoren daarna meteen. Emmeloord scoorde 3x. Maar dit was het dan ook tot de pauze. Met een schamele stand van 4-3 ging Harich de rust in.  Er moest wel iets gebeuren deze 2e helft. Iedereen wilde wel, maar er werd moeizaam gescoord. Miranda v. D. en Arjen werden nog ingezet. Dit pakte wel goed uit. Er werd in ieder geval weer wat meer gescoord. Maar niet genoeg, Emmeloord wist zelfs op voorsprong te komen: 6-8. Het bleef spannend…Harich kwam langszij. En even leek het er op dat Arjen met het laatste doelpunt voor Harich de winst zou binnenhalen. Toch wist Emmeloord in de laatste minuut nog gelijk te maken. Helaas…10-10. Voelde wel als verlies. Doelpunten voor Harich: Arjen 1x, Froukje en Annikki 2x, Sierd 2x (1 strw.), Janneke 3x

Op woensdag 24 oktober zijn  we naar Groningen geweest om het op te nemen tegen Parabool 4. Ook vandaag was er weer jeugd met ons mee: Miranda v. D. en Arjen. Rommy v/d H. was voor deze keer ook paraat.  Janneke kon er deze wedstrijd niet bij zijn. Fijn dat er dan  genoeg mee kunnen om het team weer compleet te maken. Het eerste deel van de wedstrijd ging gelijk op. Het was een pittige wedstrijd. Maar opeens stagneerde het bij Harich. Parabool nam het heft in handen. Dit was het moment van de wedstrijd, dat het uit handen gegeven is. De ruststand was 5-12. Dit zegt genoeg. Toch is er de 2e  helft gestreden om het enigszins recht te trekken. Maar helaas konden we het grote gat niet meer dichten. Uiteindelijk speelden we in de 2e helft 8-9. We hebben in ieder geval deze helft gewonnen. Maar de wedstrijd dus niet: 20-14 was uiteindelijk de eindstand.      Doelpunten voor Harich: Annikki 5x (2 strw.),Froukje en Marja 2x, Sierd 2 strw., Jan, Sierd en Arjen 1x

De laatste wedstrijd was de eerste return van dit veldseizoen tegen Flamingo’s 3. De thuiswedstrijd werd gewonnen. Maar gezien de uitslagen van de voorgaande wedstrijden, zou dit  wel een lastige kunnen worden. Ook nu konden we niet compleet starten. Froukje en Janneke waren er beide niet. Gelukkig  stond er weer jeugd voor ons klaar. Lars, Miranda v. D. en Dette waren mee. De beide dames startten in de basis. Helaas was er nog een afzegging, waardoor we het zonder wissel bij de dames moesten doen.

Voor aanvang van de wedstrijd kwam de regen nog met bakken uit de hemel, om daarna over te gaan in lichte regen. Bij start van de wedstrijd scheen het zonnetje en was het prachtig korfbalweer op deze laatste zaterdag in oktober. Wat de afgelopen wedstrijden al merkbaar was, begon nu aan het begin van de wedstrijd al…Harich 3 kon niet goed in haar spel komen. Scoorde moeizaam. Flamingo’s echter speelde makkelijker en wist wel tot scoren te komen. De ruststand was 11-4. Dit was niet meer te overbruggen. De tweede helft was wel weer iets beter, maar de eindstand was overduidelijk 21-11. Wat nog wel even genoemd mag worden is dat de jeugd prima gespeeld heeft. Lars kwam er de 2e helft ook nog in en wist gelijk te scoren. Dat zijn dan weer mooie opstekers.

Doelpunten voor Harich: Frans en Annikki 2x Sierd 2x (1strw.), Gerben, Marja, Lars, Dette en Miranda 1x